Погледајте шта азијски стршљен ради људској кожи

Новости онлине

понедељак, 23. 06. 2014. у 23:36

Погледајте шта азијски стршљен ради људској кожи
Азијски стршљен је за само три месеца убио 41 особу, а у Европи је настала паника јер је смртоносни инсект стигао чак до Словеније
Азијски стршљен је за само три месеца убио 41 особу, а у Европи је настала паника јер је смртоносни инсект стигао чак до Словеније.

Лекари су упозорили да је азијски стршљен у Француској убио шест људи и да је издато упозорење становништву у Великој Британији да се припазе јер азијски стршљени са собом носе и смртну опасност.

Њихов отров може изазвати алергијске реакције, отказивање бројних органа и смрт.

Азијски стршљен сличан је европском, али је знато већи, расте и до 5 цм. Имају жаоку дугу 6 милиметара којим могу више пута да убризгавају велике количине моћног отрова.

У Кини су од почетка године забележена чак 42 смртна случаја, а њихова појава је скоро забележена у Словенији, где их је приметио и пријавио пчелар из Пивке. Претпоставља се доспео из Италије, у којој је и раније примећен.


Коментари (6)

Cica Glisa

24.06.2014. 06:34

Ova napast pojavila se pre izvesnog vremena i u Crnoj Gori. Tacnije u Boki Kotorskoj. Konkretno, na Lustici su kod malobrojnih turista izazivaju strah. Mestani govore da nikada ranije ovakav insekt nije vidjen na ovim prostorima...

Јабре

24.06.2014. 09:46

Још нам је само ово фалило ... треба под хитно увести азијске пчеле јер оне имају тактику да их убију темпаратуром, тако што се пуно пчела залепи за стржљена и дигну своју темпаратуру.

dragan

24.06.2014. 14:03

@Јабре - Azijske pcele nisu tehnologija koja se tek-tako uvodi-uvozi gospodine, vec autohtona vrsta za koju postoji osnovana sumnja da li bi mogla da se uopste prilagodi ovom klimatskom podrucju. I one ne dizu svoju temperaturu, vec tako brzo masu/trepere svojim krilima i na taj nacin stvaraju vibracije u vazduhu koji podize temperaturu za par stepeni, dovoljno da se ovaj ziv skuva.

Јабре

24.06.2014. 21:42

@Јабре - Па нису технологија а сумње ће се или одбити или потврдити када се покуша, ма да Јапан има исту климу на појединим подручјима као Европа тако да нема неког великог разлога зашто не би успеле да се прилагоде. А како дижу темпаратуру није битно само сам навео како убијају стршљенове.

Nenad

26.02.2015. 00:23

Kakav uvoz azijskih pcela,kranjska rasa pcela je domaca autohtona rasa i zakonom republike Srbije bilo koja druga rasa je zabranjena i bilo kakav uvoz i distribucija je strogo kaznjiva.