Европска железница на мети Ал Каиде

Тањуг

19. 08. 2013. у 09:36

Европска железница на мети Ал Каиде
Ал Каида планира нападе на европску мрежу брзе железнице, објавио је данас најтиражнији немачки дневни лист "Билд"

БЕРЛИН - Ал Каида планира нападе на европску мрежу брзе железнице, објавио је данас најтиражнији немачки дневни лист "Билд", позивајући се на обавештајне изворе.

У тексту се наводи да би поменута терористичка мрежа могла да постави експлозив у возове или тунеле, или да саботира пруге или електричне инсталације, пренела је агенција АФП.

"Билд" наводи да су те информације потекле од америчке Националне безбедносне агенције (НСА), која је прислушкивала конференцијске позиве у којима су учествовали неки од највиших оперативаца Ал Каиде.

Главна тема тих разговора је био напад на европску железничку мрежу, наводи "Билд".

Немачке власти су на те претње одговорили увођењем дискретних мера попут распоредивања полицајаца у цивилу на највеће железничке станице као и главне линије у земљи.

САД и неколико западних земаља привремено су биле затвориле своје амбасаде у арапским земљама, пошто су обавештајне службе добиле сазнања о могућим нападима Ал Каиде прислушкујући почетком августа разговор између лидера Ал Каиде Ајмана ал-Завахирија и више од 20 оперативаца из читаве светске мреже те терористичке организације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације