МОСКВА - Ред темплара Русије упутио је писмо Државној думи с молбом да пооштри казне за увреду верских осећања грађана и скрнављење светиња, пише данас лист "Известија".

У сличном допису Истражном комитету Русије ова езотерична организација, чији је приор познати адвокат Игор Трунов, апелује да се казне организатори панк групе Пуси рајот.

Како у свом писму објашњавају "витезови", ред темплара је веома забринут због учесталих напада на хришћанске вредности и институције.

Према њиховом мишљењу, то говори о "брижљиво планираној кампањи коју организују непријатељи хришћанства", а како додају, та кампања је почела управо акцијом Пуси рајот у храму Христа Спаситеља.

"Сматрамо да је казна за овај противправни акт, коју је изрекао суд, превише блага и да не одговара у потпуној мери тежини кривичног дела", наведено је у писму ове организације.

Три чланице групе Пуси рајот осуђене су недавно на две године затвора због "панк молитве" у храму Христа Спаситеља, а овај случај поделио је руску јавност, при чему чак и они који не подржавају њихов гест сматрају да је казна престрога.