Русија: Службе за одбрану цркве

Б. ВЛАХОВИЋ

22. 04. 2012. у 20:58

Русија: Службе за одбрану цркве
Молебани за заштиту вере одржани у свим већим руским православним храмовима. Мала опозиција“ љута на патријарха због наводне изборне подршке Путину

МОСКВА
ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА

У СВИМ већим руским црквама у недељу су одржани молебни за заштиту вере, као и за оштећене иконе и друге светиње. У Москви је био препун храм Христа Спаситеља, где се молио и руски патријарх Кирил. Био је то одговор свим „антицрквеним снагама“ у Русији, које су, поготово после парламентарних и председничких избора, постале све гласније и агресивније. „Мала опозиција“ је посебно љута на руског патријарха Кирила, за кога тврде да је пред изборе подржао Владимира Путина и Јединствену Русију.

Хиљаде аутомобилиста и бајкера изашло је прексиноћ на московске улице да би подржали патријарха. Главна парола моторизованих демонстраната била је „Пуцају у патријарха - гађају Русију“. Они су кренули из улице Сахарова, где је „мала опозиција“ пре неколико месеци протестовала против Путина. Осим бајкера обучених у кожну одећу, аутомобилисти су дошли да подрже патријарха са својим породицама. Сви су имали балоне на којима је писало „Христос васкресе“, а било је и оних који су дошли са иконама и заставама.

ПАНКЕРКЕ ТРИ девојке које су 21. фебруара извеле „панк молитву“ у московском Храму Христа Спаситеља још су у истражном затвору. Православни верници се сада моле да бог уразуми и те чланице панк-групе „Пуси рајот“.

На том скупу бајкера и аутомобилиста делили су фотографије разрушеног московског храма Христа Спаситеља, којег су бољшевици немилосредно сравнили са земљом у време антирелигиозне кампање, да би ослободили простор за прављење грандиозне зграде „народних совјета“. Порука је била јасна - ако „мала опозиција“ дође на власт, од њих се може очекивати терор над Православном црквом. Зграда „народних совјета“ никада није ни била подигнута, већ је на њеном месту годинама био велики базен, да би деведесетих година захваљујући великом ентузијазму бившег патријарха Алексеја и тадашњег градоначелника Москве Јурија Лушкова, био саграђен у истом облику нови храм, највећи у Русији.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

drzavnik

23.04.2012. 08:46

Ha, ha, ha. Bajkeri podrzavaju rusku crkvu. Jos malo pa ce i sotonisti da ih podrzavaju.

dan osman

23.04.2012. 10:38

@drzavnik - Tako je. Ruski Bajkeri, koji na svojim kožnim jaknama imaju izvezene velike Krstove. I SPC podržava našu Bratsku Rusku Pravoslavnu Crkvu.. : ))

Goran

23.04.2012. 10:43

@drzavnik - Da to su ruski bajkeri... Potrazi malo starijih vesti o Putinu i bajkerima u Rusiji.... pa se neces smejati.

drzavnik

23.04.2012. 11:43

@drzavnik - @dan osman Kao sto sebe lazete da imate drzavu (sem vase drage BiH ciji pasos nosite), tako se lazete i za crkvu. Jedna je rukoplozena, Sveta Rimska crkva. Zna to cio svijet i ekumena, ali drzite se vi svojih fantazija.

dan osman

23.04.2012. 14:37

@drzavnik - Jedna Sveta Saborna i Apostolska Crkva - jedina Istinita Crkva koja je ostala neizmenjena od vremena kada ju je Sami Gospod osnovao do današnjeg dana. Jedino ona nije zaražena novotarijama tipa :papstvo,indulgencije,purgatorijumi, besporočno začeće Svete Djeve... Zato je ona Jedina Istinita jer stoji u Hristovoj Istini... : ))

вук

23.04.2012. 16:57

@drzavnik - ''Sveta Rimska crkva'', односно папистичко-сатанистичка секта са седиштем у Ватикану, са својим ''крижарима'', Вартоломејским ноћима, усташким ''свећеницима''-кољачима, ''свећеницима''-педофилима, може бити ''црква'' једино сатани и његовим шегртима.

Rus

23.04.2012. 16:24

Drzavnice, nemoj puno da... Pitaj dedu ili tatu kakvi su Rusi kad se naljute. Da sam na tvom mestu ne bih se tako salio, da ne bude posle plakanje. I tvoj Hitler je mislio slicno pa se zavrsilo... Znas vec... Hahahaha! Ajde budi dobar mali decko.