МИЛАНО - Италијански инспектор Марко Чиачи изјавио је данас пред судом у Милану да је плесачица у ноћном клубу Карима Ел Маруг, познатија као "Руби срцеломка" из секс скандала са бившим италијанским премијером Силвијем Берлусконијем, у ствари радила као проститутка.

"Постоје докази" да је Ел Маругова радила као простутка, изјавио је инпектор Чиачи, пренео је АФП.

Он је, такође, рекао да су као проститутке радиле још две жене од 33, које је тужилаштво позвало да сведоче.

Ел Маругова је изјавила инспекторима да је на једној од Берлусконијевих забава упознала глумца Джорджа Клунија и да је са фудбалером Кристијаном Роналдом спавала за новац. Обојица негирају њене тврдње.

Ел Маругова која је рођена у Мароку је имала само 17 година када је први пут упознала бившег италијанског премијера и одувек је оповргавала да је радила као проститутка.

У Италији није забрањено спавати са проститутком, али је илегално плаћати за сексулане услуге некоме ко има мање од 18 година.

Уколико буде осуђен, Берлускони би могао да добије максималну казну затвиора од три године због плаћања сексуланих услуга малолетници и још 12 година због злоупотербе службеног положаја јер је наводно једном приликом извршио притисак на полицију да ослободе из притвора Ел Маругову.

Тужилац Антонио Санђермано показао је данас у судници серију фотографија одузетих од Ел Маругове на којима се она може видети у еротским позама и рекао да оне показују "умешаност" Ел Маругове у проституцију.

Суђење Берлусконију почело је у априлу у време када је он још имао премијерску позицију, али је месцима одлагано због поцедуралних питања. Чиачи је први сведок који је сведочио на суђењу.