Председник САД Джордж Буш се из "историјске посете" Тирани вратио "олакшан" за - ручни сат. Према писању шпанске агенције ЕФЕ, која се позивала на локалне ТВ станице, у изливу албанског одушевљења, док су се грађани локалног места Фуше Крује руковали, грлили и љубили шефа Беле куће током његове прве посете Албанији, Бушу је нестао ручни сат.
Бела кућа, јавиле су агенције, пориче да је председник изгубио сат. Албанске ТВ станице су, међутим, приказале снимак на коме се види како Бушу, "уроњеном" у масу која се одушевљено тиска око њега не би ли га дотакла - нестаје сат. На почетку снимка који траје нешто више од минут најпре се види како председник САД у кошуљи, заврнутих рукава, са сатом на левој руци, прилази маси ширећи руке.
С друге стране га дочекује "шума" руку, међу којима и неколико оних које му "свлаче" сат. Председник се на тренутак окреће и удаљује, окружен телохранитељима, да би се за секунд поново окренуо према маси настављајући, са изразом задовољства - али без сата на руци - да се рукује са одушевљеним Албанцима...На крају снимка се пење на степеник блиндираних кола да би још једном махнуо маси. Руком на којој нема сата.
Видео-снимак је "шетао" Интернетом, инспиришући хиљаде "посетилаца" на коментаре. "Сетерек" је, тврдећи да "сат и даље куца" , те да ће Косово заједно са Американцима славити 4. јула Дан независнсоти, једини је "знао" да је сат сам спао, да га је телохранитељ касније покупио и предао првој дами Лори Буш. Већина је, ипак, "типовали" на крадљивца. "Мутатон" га је препознао у човеку "у браон кошуљи". Поједини су се питали када ће "плен" да се појави у продаји преко Интернета.
- Видео сам свашта у животу, али ово је напросто невероватно! - узвикивао је "Кидк", док је "Оак" објашњавао да је то "стара традиција Славне Републике Албаније".
"Гледајте 50 секунди леву руку нашег драгог лидера, када му се пружа прилика за донацију албанској лопорастућој економији", огласила се "Груветроника". "Ерф" је "спознао":
- Знао сам да је цела та драма о љубави према Американцима била национална завера да му украду сат!"
Није познато какав сат је Буш носио. "Вулгејт" је поручивао Албанцима да провере да му није уграђена направа у "стилу Джемса Бонда". Док су једни питали: "Зашто нису украли и Буша?", други су слали тећи утехе: "Бар му одећу нису украли..."

ОПРЕЗ НА БАЛКАНУ
Путнике на Балкан САД упозоравају на посебне мере опреза, али у случају "мистерије" Бушовог сата Бела кућа је категорична да - крађе у месту Фуше Круја, тридесетак километара удаљеном од Тиране, иначе стецишту америчких инвестиција у Албанији - није било. Буш је, према писању италијанских медија, приметио да нема сат тек када се нашао у колима за Тирану. Када је са врата авиона махао опраштајући се, виђен је са "Тајмексом" вредним педесетак долара са мотивом америчке заставе, наводно заменом који је добио од особља, као за оригинални сат. Портпарол је, пренели су медији, рекла да је председник сам скинуо сат, не одустајући од изјаве ни после примедбе да снимак друго показује.