Данас наставак главног претреса: Зорану Марјановићу мобилни био искључен осам минута?

З. У.

петак, 10. 07. 2020. у 07:13

Данас наставак главног претреса: Зорану Марјановићу мобилни био искључен осам минута?

Зоран Марјановић и Јелена Марјановић

Очекују се сведочење и појашњења судског вештака за телекомуникације
НАСТАВАК суђења за брутално убиство певачице из Борче Јелене Марјановић (33) заказано је за данас у Вишем суду у Београду. На оптуженичку клупу сешће њен супруг Зоран Марјановић, који се терети да је усмртио жену са осам удараца у потиљак. Он се од оптужби брани са слободе.

За данас је суд као сведока позвао судског вештака за телекомуникације Драгомира Васиљевића. Он је обавио временско-просторно вештачење мобилних телефана у време када се претпоставља да је дошло до злочина. Анализиран је мобилни телефон жртве, Зорана Марјановића, као и чланова његове породице.

Ово вештачење је делом унето и у оптужницу, где је наведено да је телефон оптуженог Марјановића био искључен око 17 сати 2. априла 2016. године када је, како се претпоставља, Јелена Марјановић убијена. Критично време је од 16.56 до 17.04, а вештак треба да јасно наведе да ли је Марјановићев телефон био искључен, односно да прецизно појасни шта значе речи "да му је апарат мировао".

- Да ли га је намерно искључио или га, иако је био укључен, није користио у том интервалу - наводи наш извор.

Четворица адвоката одбране Стефан Јокић, Александар Зарић, Вељко Делибашић и Никола Думнић оспоравају налаз вештака, па су ангажовали стручног саветника телекомуникационе струке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације