Наставак истраге о трагичном пожару у фабрици у Новом Саду: Електронска брава била кобна за двојицу инжењера?

Љ. П.

петак, 10. 07. 2020. у 08:51

Наставак истраге о трагичном пожару у фабрици у Новом Саду: Електронска брава била кобна за двојицу инжењера?
Данас сахрана Војислава Недића, сутра последњи испраћај Ђорђа Бајића
НОВОСАЂАНИ ће се данас и сутра опростити од двојице инжењера, трагично настрадалих у пожару, који је у уторак букнуо у фабрици "Котекс вискофан". Последњи испраћај Војислава Недића је данас у 14.15 на Градском гробљу у Новом Саду, а сутра у 11 сати, на истом месту, родбина и пријатељи опростиће се од Ђорђа Бајића.

Истрага о трагичном пожару у овој новосадској фабрици, која петнаестак година послује у саставу шпанске групе "Вискофан", настављена је како би се утврдило шта је у уторак ујутро изазвало велики пожар. Беживотна тела двојице запослених пронађена су у канцеларији, односно инжењерској соби у приземљу управне зграде фабрике у индустријској зони Север. Недић и Бајић, из неког разлога, једини нису успели да изађу из објекта који се због велике ватре врло брзо испунио загушујућим црним димом.

Према незваничним информацијама, које се после трагедије сада могу чути, у канцеларију инжењеринга се, с обзиром на то да има електронску браву, може ући само са електронском картицом. Пошто је услед пожара нестало струје, не искључује се могућност да двојица инжењера због тога нису могла да отворе врата и изађу напоље на безбедно. Верује се да их је дим ошамутио и да су ту изгубили свест.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације