Цео дан ми се није јавио. А сада ми Ђорђа враћају у сандуку: Потресно сведочење супруге инжењера страдалог у пожару

Љ. ПРЕРАДОВИЋ

четвртак, 09. 07. 2020. у 13:00

Цео дан ми се није јавио. А сада ми Ђорђа враћају у сандуку: Потресно сведочење супруге инжењера страдалог у пожару

Густ дим изнад фирме "Котекс вискофан" Фото НСуживо

Још се не зна како су Недић и Бајић настрадали у "Котекс вискофану"
У ПОРОДИЦАМА Новосађана Војислава Недића (48) и Ђорђа Бајића (62), двојице инжењера настрадалих у великом пожару у фабрици "Котекс вискофан" у уторак пре подне, туга и неверица. Скрхани болом, изненадном трагедијом која их је у трену задесила и завила у црно, немају снаге да причају.

Ђорђева супруга Биљана, каже да још не знају како се несрећа догодила.

- Враћају ми га у сандуку - гласом пуним бола, кратко каже супруга настрадалог Бајића. - Цео дан ми се није јављао, и то ми је било јако сумњиво. Касније смо сазнали за несрећу.

Ни у дому Недића немају снаге за разговор са новинарима. Далиборка Недић, Војислављева супруга, каже да се спремају да иду у Институт за судску медицину.

- Не могу ништа да кажем, разумите ме, молим вас - било је све што је болом скрхана жена рекла.

НАСТАВЉЕНА ИСТРАГА У ФАБРИЦИ која се бави производњом црева за кобасичарске производе, противпожарни инспектори су и у среду, како сазнајемо, наставили увиђај како би се утврдило шта је проузроковало трагичан пожар. Према незваничним сазнањима, из неког разлога је дошло до контакта уља високе температуре које се користи за сушење и електричних инсталација. То је, како се сумња, довело до експлозије, а затим и до пожара.

У тренутку када је густи црни дим испунио фабрику, двојица инжењера су, како сазнајемо, била у кацеларији у управној згради, где су и пронађена њихова беживотна тела. Они су се, највероватније, нагутали дима и нису успели да изађу напоље. Радници фабрике, потресени због трагичне погибије својих колега, кажу да су обојица били вредни, добри и поштовани у колективу.

- Страшно је ово што се догодило - каже нам један од радника "Котекс вискофана". - Најпре се чуло нешто као експлозија, а онда је кренула ватра и црн, густи дим, као завеса. Ништа се није видело. Људи су у мраку успаничено вичући трчали напоље, тражећи излаз да се спасу. Било је језиво. Те сцене још не могу да заборавим.

За покојног Ђорђа Бајића од појединих његових колега сазнајемо да је у фабрици радио као инжењер заштите на раду, да је био врло прецизан и изузетно педантан и да је спроводио све мере у вези са заштитом на раду. И за Недића кажу да је био врло стручан и цењен и добро позициониран у фабрици.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације