Сахрањене жртве језивог удеса код Куле: Сузe за Гару, Тању и Мају, најбоље другарице сада почивају једна поред друге

З. РАЈИЋ

уторак, 07. 07. 2020. у 21:07

Сахрањене жртве језивог удеса код Куле: Сузe за Гару, Тању и Мају,  најбоље другарице сада почивају једна поред друге

Испраћај Татјане Гудз

На Градском гробљу у Црвенки сахрањена је Божидарка Гара Ђукић, самохрана мајка трогодишње девојчице, а на Новом гробљу у Кули, Татјана Гудз (15) и Марија Фекете (17)
У ОПШТИНИ Кула, у којој је у уторак био Дан жалости, оплакана су три млада живота, изгубљена у недељу у страшној саобраћајној несрећи на путу Кула - Руски Крстур. На Градском гробљу у Црвенки сахрањена је Божидарка Гара Ђукић, самохрана мајка трогодишње девојчице, а на Новом гробљу у Кули, једна поред друге, две најбоље другарице Татјана Гудз (15) и Марија Фекете (17). Реком суза Гару су Тању и Мају испратили родитељи, браћа и сестре, многобројни рођаци, пријатељи, комшије и школски другови.

Њих три су погинуле враћајући се у зору са журке у дискотеци у Оџацима. У "рено мегану", који је слетео с пута, тешко су повређени Маријина сестра по мајци Милица С. (14) и Јован Виљанац (18), друг возача Михајла Сабадоша (23), који је прошао са лакшим озледама.

САУЧЕШЋЕ МИНИСТРА ВУЛИНА ТЕЛЕГРАМ саучешћа породицама погинулих девојака упутио је министар одбране Александар Вулин.
- Примите изразе најискренијег саучешћа у тренуцима у којима утехе нема - стоји у телеграму министра Вулина.

- Три живота су се угасила, а за два се лекари још боре. Нека им је Бог у помоћи! И њима, и њиховим породицама, и нама, који их не упућујемо на добру страну. Одговор на ову трагедију треба тражити у великој бризи за децу. Ова трагедија је опомена свима нама да децу волимо, али и пазимона њих. Само тако ћемо сачувати младе људе да их лудост не убије - речено је у опроштајном говору на сахрани Божидарке Ђукић.

На њеним родитељима и трима рођеним сестрама остало је да брину о њеном трогодишњем детету.

- Треба стати пред Гарину ћерку и лагати је где је то отишла мајка - рекао је Божидаркин пријатељ.

Иза Тање су остали отац, мајка, брат и сестра, а иза Маје само мајка, у огромном страху да не изгуби и другу ћерку, која је у вештачкој коми у болници у Новом Саду.

Сахрана Божидарке Ђукић

- Где иде друштво? Ко је одговоран? Постоје ли икаква правила која ће нам заштитити децу? Не рађају мајке децу да их испраћају у небеске висине. Нису њихови родитељи надничили да им зараде за ковчег прекривен цвећем - речи су рођака једне од настрадалих девојака.

Опроштај од Марије Фекете


ПОВРЕЂЕНИ И ДАЉЕ ТЕШКО

ДВОЈЕ младих, тешко повређених у саобраћајној несрећи у недељу рано ујутро надомак Куле, и даље се налазе у Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине. Стање Милице С. (14) и Јована Виљанца (17) је непромењено.

Према речима др Андрее Ђуретић, портпарола ове здравствене установе, стање повређених је стабилно, али тешко.

- Нема погоршања - казала је др Ђуретић, напомињући да је реч о полутраумама које захтевају време. (Љ. П.)


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)