Апелациони суд разматра жалбе на пресуду за убиство Ћурувије

Н.Б.

уторак, 07. 07. 2020. у 11:27

Апелациони суд разматра жалбе на пресуду за убиство Ћурувије

Архивска фотографија, фото: Д. Миловановић

Пред Апелациони судом у Београду почела је седница по жалбама изјављених на првостепену пресуду Специјалног суда у поступку против оптужених за убиство новинара Славка Ћурувије,

Пред Апелациони судом у Београду почела је седница по жалбама изјављених на првостепену пресуду Специјалног суда у поступку против оптужених за убиство новинара Славка Ћурувије, 11.априла 1999. године.

Радомир Марковић, бивши први човек Ресора Државне безбедности је због подстрекавања на убиство осуђен на 30 година затвора. Милану Радоњића, бившем шефу београдског Центра РДБ изречена је иста казна. На по 20 година затвора осуђени су радници Службе Ратко Ромић и Мирослав Курак, који је у бекству. Према пресуди, Ћурувију је убила непозната особа.

Седници, између осталог присуствују Радоњић и Ромић, док је Марковић, који је у затвору, обавестио веће да не жели да присуствује. У судници је његова супруга.

Током данашњег дана судија известилац ће изнети пресуду са њеним образложењем, а за сутра је планирано да тужилаштво и одбрана изнесу усмено своје жалбе. Након тога ће веће у нејавном делу донети одлуку, да ли ће потврдити пресуду, преиначити је или укинути и захтевати ново суђење.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације