Мачка је мјаукала на свежој хумци, пришли смо, а тамо је вирила РУКА МАЛЕ МАРИЈЕ Мештанин Лединаца након 10 година открива тајну о ЈЕЗИВОМ ЗЛОЧИНУ

Новости онлајн

04. 07. 2020. у 15:47

Мачка је мјаукала на свежој хумци, пришли смо, а тамо је вирила РУКА МАЛЕ МАРИЈЕ Мештанин Лединаца након 10 година открива тајну о ЈЕЗИВОМ ЗЛОЧИНУ

Фото: Д. Дозет

Полицајац је разгрнуо ту земљу и видели смо Маријину руку, каже Илија Јовановић
ТРАЖИЛИ смо малу Марију Јовановић (8) на имању Младена Огулинца кад смо видели мачку како мјауче на свеже ископаној хумци.

Полицајац је разгрнуо ту земљу и видели смо Маријину руку, каже Илија Јовановић.

- Прошло је тачно десет година откад је Младен Огулинац (52) силовао и убио малу Марију Јовановић (8), али тај дан кад смо нашли њено тело у Младеновом дворишту никад нећу заборавити... Један полицајац, Маријин отац Слободан и ја тражили смо је на Младеновом имању, кад смо видели мачку како стоји на свеже ископаној хумци и упорно мјауче. Полицајац је пришао тој хумци, разргрнуо је земљу и угледали смо малу Маријину ручицу - испричао је Илија Јовановић из Старих Лединаца, присећајући се стравичног злочина од 26. јуна 2010. године.

ХТЕЛИ ДА СРУШЕ КУЋУ

Илија каже да је тај злочин још у живом сећању свих мештана Старих Лединаца, а на то их свакодневно подсећа и Огулинчева напуштена кућа. У њу десет година нико није крочио, зарасла је у дрвеће, шибље и коров и изгледа као из неког хорор филма.

- Мештани су у више наврата тражили да се кућа сруши, али то није било могуће урадити. После злочина Младенова сестра Весна, која је такође живела у тој кући, отишла је из села. Неки кажу да је побегла, а неки причају и да су је отерали из села. И она је после завршила у болници, психички је оболела и тамо је умрла. За собом је оставила сина, али њега сам видео можда једном или два пута кад је накратко свратио у село - прича Илија.

Он додаје да се недавно у Лединцима појавио један човек који је желео да купи Младенову кућу.

- Распитивао се да ли је ту земљу наследио Огулинчев сестрић, али испоставило се да плац заправо припада некој Младеновој рођаци, која је умрла, па се сада и не зна коме припадају земља и та проклета кућа - објашњава Јовановић, који није у родбинским односима са убијеном Маријом.

Подсетимо, Огулинац је кобног дана отео осмогодишњу девојчицу из комшилука, одвео је у своју кућу, где јој је пуштао порно-филмове и силовао је. Кад му је дете рекло да ће све испричати мајци, он је угушио, а тело је затим закопао у плитком гробу у свом дворишту и побегао.

Мештани Лединаца одмах су посумњали да је Младен отео девојчицу, пошто је био на злом гласу у селу. Након што је Маријино тело пронађено у Младеновом дворишту, почела је велика потрага за њим, у којој су учествовали полицајци, али и скоро сви мештани Лединаца. Припадници Жандармерије убрзо су ухватили Младена и једва га спасли линча огорчених мештана.

Фото: Д. Дозет


УМРО У ЗАТВОРУ

Крвника, међутим, никада није стигла судска казна. Умро је 2. августа исте године у Централном затвору у Београду од срчаног удара, и то на дан кад је Марија требало да прослави осми рођендан! Сахрањен је у необележеном гробу на Руменачком гробљу у Новом Саду.

Огулинац је, иначе, и пре монструозног убиства мале Марије био добро познат полицији. Још 1989. године био је ухапшен јер је покушао да силује малолетницу, али је осуђен на срамотно малу казну од десет месеци затвора. У годинама пре убиства мале Марије био је осумњичен за још један покушај силовања, али за то никада није одговарао.

Мештани су га избегавали јер је многима претио да ће их убити. Говорио им је да има папир да је луд и да никад неће доспети у затвор.

"МАРИЈИН ЗАКОН"

Слободан Јовановић, отац свирепо убијене девојчице, после злочина покренуо је иницијативу за доношење закона који би строже третирао силоватеље и убице деце.

Ову иницијативу подржале су све политичке странке и Скупштина Србије је 2013. године изгласала Закон о посебним мерама за спречавање кривичних дела против полне слободе према малолетницима, који је постао познат као "Маријин закон". Тим законом су прописане строже мере контроле над осуђеним силоватељима деце и малолетника, па је тако уведен и регистар педофила, са свим личним подацима сексуалних предатора. Овај регистар, међутим, није јаван, а приступ имају само надлежни државни органи и евентуално послодавци.

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације