Породица о инциденту на гробљу у Бечеју: Немамо шта да кажемо о експлозији мртвачког сандука

Љ. ПРЕРАДОВИЋ

петак, 03. 07. 2020. у 22:32

Породица о инциденту на гробљу у Бечеју: Немамо шта да кажемо о експлозији мртвачког сандука

НЕВЕРИЦА Кућа у Жабљу у којој живи повређена жена/Фото Н. Карлић

Полиција утврђује има ли нечије одговорности за инцидент на гробљу у Бечеју. Породица повређене Д. А. није била вољна за разговор
ПОЛИЦИЈА утврђује све околности под којима је у четвртак на Православном гробљу у Бечеју, експлодирао суви лед у пластичним флашама стављен у мртвачки сандук поред тела покојне Д. Г. (72), која је тог дана требало да буде сахрањена. Делови сандука су се разлетели на све стране капеле и лакше повредили Д. А. (71) из Жабља, рођаку покојнице.

О немилом догађају је обавештено надлежно тужилаштво, а како "Новости" сазнају, прикупљају се сви докази како би се утврдило да ли евентуално има елемената кривичног дела и, ако има, ко је одговоран.

- Уколико би се утврдило да постоји нечија одговорност, то би се онда могло квалификовати као изазивање опште опасности из нехата - каже наш извор из истраге. - Мора се установити ко је ставио суви лед у пластичне флаше. Сигурно је да нико није желео да се догоди то што се десило у капели.

Дан после несвакидашње несреће, породица и родбина покојне Бечејке нису били расположени да говоре за јавност.

- Породица не жели да даје никакве изјаве - кратко нам је рекао један рођак покојне Д. Г. - У жалости су и непријатно им је због свега што се догодило.

И у Жабљу, породица Д. А., која је приликом експлозије задобила посекотину испод ока, данас није била вољна за разговор са новинарима.

- Немамо шта да кажемо - кратко је рекао човек који нам је отворио капију породичног дома, а на наше питање како се осећа повређена, одговорио је да је она сада добро.

До несреће је дошло око 11.15 у капели на Православном гробљу у Бечеју. У једном тренутку одјекнула је снажна експлозија, и у први мах нико од присутних није знао шта се заправо догодило. Према досадашњим сазнањима, услед топлоте, експлодирао је суви лед стављен у пластичне флаше, које је родбина донела и ставила у мртвачки сандук. Са флаша, међутим, није био одврнут чеп.

У бечејском Комуналном предузећу кажу да је породици дан раније, као и уочи сахране, сугерисано да нема потребе да то раде, али да их нису послушали. После немилог догађаја, тело покојнице је премештено у нови дрвени сандук, те је сахрана обављена.

СРЕЋА ДА СУ БИЛЕ ПЛАСТИЧНЕ ФЛАШЕ

КАКО каже наш извор из истраге, срећа у несрећи је то што је суви лед који је експлодирао услед топлоте, био стављен у пластичне, а не у стаклене боце.

- Да је којим случајем било другачије, ко зна шта би било, јер су делови стаклене флаше могли опасније да повреде - каже наш саговорник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације