Четири године тугујемо за Дијаном (30), бринемо о Немањи (13) и покушавамо да га заштитимо од притисака и прича: Родитељи жртве масакра у Житишту о животу без ћерке

Б. ГРУЈИЋ

петак, 03. 07. 2020. у 11:00

Четири године тугујемо за Дијаном (30), бринемо о Немањи (13) и покушавамо да га заштитимо од притисака и прича: Родитељи жртве масакра у Житишту о животу без ћерке

Слике жртава у цркви у Житишту Фото А. Амижић

Танкосава и Свето Савановић 2016 остали без мезимице и пазе унука коме је отац убио мајку
У храму Светог Великомученика Георгија у Житишту у петак је служен парастос поводом четврте годишњице масакра, који је заувек у црно завио ово место код Зрењанина. Трагични догађај од 2. јула 2016. године, када је Синиша Златић, у нападу љубоморе, починио крвави пир и хицима из "калашњикова" убио своју супругу Дијану и још четворо људи и ранио 23 особе, остаје тамна мрља у историји мирне варошице у срцу Баната.

У кући породице Савановић, која је у масакру изгубила мезимицу, ћерку Дијану (30), и даље туга и бол.

- Обишли смо њен гроб, али тужно је све ово. Разумите, али ни супруг Свето ни ја, немамо више снаге - тужним гласом рекла је, за "Новости", Танкосава Савановић, Дијанина мајка и бака тринаестогодишњег Немање, који је након рафала смрти свог оца Синише остао без мајке.

Савановићи се, како кажу, залажу да га заштите и изолују од свих притисака и разних прича о догађају који је 2016. године узнемирио српску јавност.

- Он иде у школу овде у Житишту и нема контакт са родбином свог оца, који служи затворску казну од 40 година. У Центру за социјални рад у Житишту својевремено се изјаснио да не жели да га виђа, нити да има било какав контакт са фамилијом Златић - додаје Немањина бака, уз напомену да је не занима судски спор који се већ годину дана води, а који је покренуо Радослав Златић, отац свирепог убице.

- Ангажовали смо адвоката и он нас повремено информише о појединим детаљима те парнице која нас не занима, и у њој смо чисто да испоштујемо правну процедуру - истиче Танкосава, понављајући да је својеврсни апсурд да деда тужи унука од 13 година, да би му отео кућу у којој је дечак пре убиства мајке живео са родитељима.

Убијена Дијана Савановић

Танкосава и Свето кажу да никада нико од Синишине породице није покушао да каже неку реч која би могла да буде утеха.

- Извињење је, наравно, појам за њих стран. Радослав или Синишин брат, а Немањин стриц, никада се нису интересовали за дете, и упитали како је, да ли му недостају родитељи. Живимо своју тугу и не питајте како нам је - углас су прозборили Танкосава и Свето Савановић.


ПЕТ ЖРТАВА СИНИШЕ ЗЛАТИЋА

ЗА време одржавања манифестације "Пиле фест", Синиша Златић (на слици) насумично је отворио паљбу из аутоматске пушке и у крвавом пиру, највероватније изазваном љубомором, убио је бившу супругу Дијану и госте у кафићу - Јовану Поповић (21), студенткињу прве године Правног факултета у Новом Саду, родом из Банатског Карађорђева, затим Стевана Јојића (40), из Житишта, на привременом раду у Шведској, његовог најбољег другара, комшију и вршњака Владимира Мијатовића, као и Владимира Косовића (36), из суседног Равног Тополовца. У крвавом пиру, Златић је ранио 23 особе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације