Био је непливач, али је одлучио да иде са друговима на језеро. Мајка му је рекла да се пази, а он јој одговорио - Не брини: Детаљи трагедије на Фрушкој гори

З. Р.

четвртак, 02. 07. 2020. у 22:21

Био је непливач, али је одлучио да иде са друговима на језеро. Мајка му је рекла да се пази, а он јој одговорио - Не брини: Детаљи трагедије на Фрушкој гори

Језеро Бели камен и Миљан Јовановић

Миљан Јовановић (28) пао у ледену воду и одмах потонуо
НА фрушкогорском језеру Бели камен код Бешенова у среду око 17 часова утопио се Миљан Јовановић (28) из Раткова код Оџака. Миљан је на купање отишао са двојицом другара, такође Ратковчана, са којима је радио у Новом Саду.

- Он се око пола два по подне јавио мајци и рекао да са другарима иде на купање, јер је понестало воде у стану у којем су заједно живели. Мајка му је казала да пази, јер је непливач, а он јој је одговорио да не брине. Утопио се у 16.45 - рекао је, за "Новости", извор из Полицијске станице Оџаци.

Језеро Бели камен зову још и "језеро смрти", јер је дубоко више од 50 метара, и на њему је забрањено купање. Настало је осамдесетих година прошлог века копањем кречњака за цементару у Беочину.

- Не зна се како су отишли на то језеро. Можда су раније били тамо, а можда и први пут, јер им је неко рекао да је вода бистра и хладна, а купање је бесплатно, што је њима одговарало, јер њихове породице нису баш имућне - рекао је један од Миљанових познаника.

У полицији кажу да се, према изјавама Миљанових другара, он утопио тако што је изненада пао у воду са стене на којој је седео.

- Момци су одмах скочили да га спасу, али га нису пронашли. Убрзо су стигли припадници Жандармерије и рониоци, који су извукли његово беживотно тело - рекао нам је извор из полиције.

Наш саговорник претпоставља да се Миљан није утопио због тога што је био непливач, него зато што му се нешто десило док је седео, што га је покосило.

- На такав закључак упућује то што није реаговао тако као да је покушавао да се спасе, него је, према сведочењу другара, потонуо као цигла. Време је било тешко, он је пре тога напорно радио, и могуће је да је затајио кардио-васкуларни систем, што ће бити установљено обдукцијом - кажу у МУП.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Seka

03.07.2020. 09:49

Štavgod da je uzrok utapanja ovog mladog momka velika je tragedija.Ali roditelji kao što učite svoju decu da čitaju i pišu učite ih da plivaju.Dete će lakše da se izbori s problemom u vodi ako je sigurnije u sebe.Veoma često do utapanja dolazi i zbog ogromne panike pogotovo kad je u pitanju ne plivač.

Pera Detlić

04.07.2020. 15:22

@Seka - Deca iz banata, severa bačke i većeg dela srema nemaju mogućnosti da u bazenima uče plivanje, a o rekama da ne pričam. Cene na bazenima i gde ih ima su ne pristupačne većini roditelja. Na žalost jedan mladi život je ugašen i ništa ga ne može vratiti.