Побегли су и оставили га да искрвари на смрт. Супруга није могла да прихвати да га нема, умрла је од туге: Потресна исповест оца Саше Јоксића, убијеног у порти цркве у Вранићу

С. Ј. М.

четвртак, 02. 07. 2020. у 11:00

Побегли су и оставили га да искрвари на смрт. Супруга није могла да прихвати да га нема, умрла је од туге: Потресна исповест оца Саше Јоксића, убијеног у порти цркве у Вранићу

Спомен-плоча у порти цркве у Вранићу

Милан Јоксић: Чуди ме да је тужилаштво одустало од Асодија
У ФИНИШУ судског процеса, Више тужилаштво повукло је оптужницу против Ивана Асодија за тешко убиство Саше Јоксића у саизвршилаштву, пре пет година у порти цркве у Вранићу. Очигледно су, после саслушања сведока, оценили да против њега нема доказа да је учествовао у тучи, када је Јоксић избоден ножем, након чега је преминуо. Тако је једини оптужени за ово убиство остао Марко Петковић, а првостепена пресуда се очекује током јула.

Сашин отац Милан Јоксић каже нам да га чуди ова одлука тужилаштва, јер су сведоци рекли да је Асоди код себе тада имао нож.

- Можда се кривично дело могло преквалификовати, јер је он ипак на неки начин био учесник сукоба, иако није користио нож - каже Јоксић. - Девојка која је била у његовом аутомобилу, на сувозачевом месту, испричала је на суду да јој је Асоди рекао "дигни ноге", испод патоснице извукао нож и са њим отрчао. Вештаци су навели да је приликом убиства мог сина коришћен само један нож. Њега је држао Петковић, који је и признао да је њиме убадао Сашу, али је тврдио да се бранио.

УБИЈЕН НА ИЛИНДАН САША Јоксић је убијен на Илиндан 2. августа 2015. у Вранићу. Тог дана је крај цркве, која носи име Светог Илије, организована сеоска и црквена слава. Саша је са пријатељем кренуо кући и видео како у порти неки младићи уринирају. Опоменуо их је да то не чине, након чега су настали сукоб и туча, а Јоксић, који је тад имао 39 година, избоден је ножем.

Јоксић каже и да му је чудно што у овом процесу за помоћ у бекству није оптужен Петковићев друг, који га је после убиства Саше одвезао аутомобилом и практично склонио.

- Са Петковићем је тад био Асоди, та девојка и још два момка и сви су побегли, а мог сина су оставили да искрвари - каже нам Јоксић. - Сада се само надам да ће убицу осудити на колико треба. Остали смо без сина, а супруга Јелена није дочекала крај суђења. Умрла је средином маја у 64. години од бола и туге. Срце ју је на крају издало. Није могла да прихвати да је Саша убијен и да га више нема. Стално је плакала за њим и говорила да иде код свог детета.

Јоксић каже да му је црква одобрила да у порти где је Саша убијен стави спомен-плочу.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације