Пресудио комшији због земље: Јован је изашао из куће и тада га је угледао Раде и напао га

С. К.

уторак, 30. 06. 2020. у 08:00

Пресудио комшији због земље: Јован је изашао из куће и тада га је угледао Раде и напао га

Фото: С.Костић

Дугогодишњи судски спор око међе, окончан са петнаестак убода ножем
РАДЕ Рутаљ (56), осумњичен за убиство комшије Јована Радојчевића (54) у Улици Стевана Сремца у Инђији, сешће на оптуженичку клупу 3. јула, када ће се одржати припремно рочиште у Вишем суду у Сремској Митровици. Он је оптужен да је 18. септембра прошле године, Радојчевићу, с којим се дуго судио због међе, нанео око 15 убода ножем.

- Откако се Јован доселио у ту кућу, није имао мира. Раде му је стално пребацивао како је његов зид који раздваја плацеве ушао у његов за пола метра. И геометар је излазио на лице места и утврдио да је Јован у праву, али џаба - испричао је дан након страшног злочина један од комшија из ове улице, а онда описао тај стравичан догађај.

- Јован је кобног дана изашао из куће да узме нешто из кола и тада га је угледао Раде и напао га. Одмах се свађа претворила у крвави пир. Јован је покушавао да му побегне, а овај је ишао за њим и убадао га ножем - рекао је својевремено за "Новости" Стеван С.

Иначе, породица Радојчевић је кућу у овој улици купила пре четири године, после дугих подстанарских година, након избеглиштва из Хрватске.

За Радета комшије кажу да је преке нарави, али да би овако нешто могао да уради, нико од њих није очекивао.

- Он је био на ратишту, чак је био и рањен. Можда су у питању последице тога - запитале су се комшије у једном тренутку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације