Не могу да дођем себи од шока, отишла је једна људска громада: Исповест ратног друга преминулог хероја са Кошара

Г. ЋИРОВИЋ

понедељак, 29. 06. 2020. у 09:02

Не могу да дођем себи од шока, отишла је једна људска громада: Исповест ратног друга преминулог хероја са Кошара

Билаловић (лево) и Ивица Лазић, његов ратни командир

Друштвене мреже су окупиране порукама саучешћа. Сахрана посмртних остатака данас на новом градском гробљу
ИЗНЕНАДНА смрт ратног хероја са Кошара Неџада Билаловића (42), који је у ноћи између петка и суботе из још непознатих разлога себи одузео живот, узнемирила је и шокирала бројне његове суграђане, а посебно саборце из тешких ратних сукоба на Космету 1999. године.

Друштвене мреже су окупиране порукама саучешћа, туге и бола његових рођака, пријатеља, комшија, сабораца, који искрено жале и опраштају се од прерано преминулог Неџада.

- Не могу да дођем себи од шока. Отишла је једна људска громада, пријатељ какав се само пожелети може - прича, за "Новости", Ивица Лазић из Крушевца, Неџадов ратни командир на Космету, а потом и искрени, дугогодишњи пријатељ.

Према његовим речима, Билаловић је као редовни војник септембарске класе 1998. обуку завршио у Ваљеву, након чега је у марту 1999. прекомандован у Пећ.

- Као припадник Другог моторизованог батаљона 125. моторизоване бригаде заједно са ратним друговима Александром Радаковићем, Заимом Беришом, Иваном Ердоглијом, Радојем Раденковићем, Сколетом Сколсом, Ивицом Машићем, Драганом Миленковићем, Лацика Бертом и Бобаном Миленковићем обављао је задатке на територији Пећи, а потом од априла и на подручју карауле Кошаре. Ова екипа је ту и сачекала крај рата храбро издржавши све налете терориста потпомогнуте НАТО - присећа се Лазић, који данас носи чин заставника прве класе. - Ови људи су животом бранили Србију!

Другари из рата на Космету наставили су дружење, не само на окупљањима ратних ветерана са Кошара, већ као прави породични пријатељи.

- Редовно смо се посећивали, дружили, заједно проживљавали лепе и ружне тренутке. Недавно сам био код њега у породичној посластичарници, чувеној у Краљеву - каже Лазић. - Од супруге се Неџад развео, а иза себе је оставио кћеркице, сада средњошколке Азру и Хану.

Неџад Билаловић (горе лево) са ратним друговима Фото Приватна архива

Сахрана посмртних остатака Неџада Билаловића биће обављена данас на новом градском гробљу у Краљеву.

- Отишао је један од нас, храбар, поштен и одан човек, речју, херој! Понос своје земље и народа! Испратићемо га на његовом последњем маршу ка незабораву - каже Војислав Вукашиновић, председник Удружења ратних и војних инвалида из Краљева.

Коментари (9)

gedža

29.06.2020. 11:12

Šta ddržava radi da pomogne svojim herojima???Ovim herojima je najpotrebnija mentalna pomoć naročito u posleratnom periodu.Potrebna im je odbrana od napada koje trpe od svake šuše iz okruženja. Počivaj u miru junače srpski ...

драгана

29.06.2020. 11:21

Večna ti slava i hvala,junače.P.S.Trebalo bi sa više savesti i pažnje da se odnosimo prema ljudima koji su nas branili i čuvali u ratovima.

Alex67PP

29.06.2020. 17:21

Bilalovići poreklom Goranci, dobri ljudi, domaćini, vazda patriote i čuvari otadžbine. Laka ti zemlja Ljudska gromada.

Branko

29.06.2020. 21:35

Neka ti je večna slava, od druga iz Valjeva i Peći i Košara. Branko Milojević

Vladimir

29.06.2020. 23:28

nmoj školski drug prijatelj i brat zatečen sam ovim vestima bio si poseban čovek odličan prijatelj žalim što si ovako rano otišo počivaj u miru nek ti je večna slava i večno hvala brate moj