Уговорена туча навијача, или нерашчишћени рачуни? Шта је претходило убиству припадника Ултра бојса, метак у срце био кобан

З. УСКОКОВИЋ

субота, 27. 06. 2020. у 08:00

Уговорена туча навијача, или нерашчишћени рачуни? Шта је претходило убиству припадника Ултра бојса, метак у срце био кобан

Инспектори су трагали за чаурама испаљених метака Фото Д. Миловановић

На београдском Сењаку после краћег сукоба убијен Боривоје С. (30). Пронађено десетак чаура
ПРИПАДНИК навијачке групе Црвене звезде "Ултра бојс" Боривоје С. (30) убијен је прексиноћ око 23 сата у шуми на Сењаку, после краћег сукоба са групом младића. Њему је пуцано у леђа и метак му је прошао кроз срце. Боривојев друг Дамир В. (59) није хтео да чека Хитну помоћ, да не би губио драгоцено време, већ га је ставио у своја кола и одвезао у Ургентни центар. Упркос напорима лекара, младић је убрзо издахнуо.

Полиција сада покушава да утврди да ли је сусрет двеју група мушкараца, који је претходио злочину, био уговорен због навијачких сукоба или је реч о неким нерашчишћеним рачунима.

- Боривоје се појавио са неколицином пријатеља, у шуми, на углу улица Васе Пелагића и Владимира Вучковића - наводи извор "Новости". - У почетку није било повишених тонова ни размирица. Ипак, како је разговор одмицао, све више су појединци "падали у ватру". Тада је дошло до кошкања између Боривоја и једног младића из супротног "табора". Пале су тешке речи, а затим и размена удараца песницама. Онда се и запуцало.

ОДУЗЕТА ВОЗИЛА ТЕСТ на барутне честице урађен је и убијеном Боривоју С., како би се утврдило да ли је и он пуцао пре смрти. Поред тога, полиција је привремено запленила његов џип "фолксваген туарег", БМВ којим је рањени пребачен у болницу, као и један "ауди ку 5".

Према првим, незваничним информацијама, појединци из обе екипе су били наоружани, а кад је запуцало, неки су се дали у бег, јер је праштало на све стране.

- Боривоје је потрчао, и он највероватније није био наоружан - наводи наш саговорник. - Ипак, један од младића из супротног табора је потрчао за њим и пуцао. Само један метак га је погодио у леђа, али је било кобно то што му је прошао кроз срце. Пао је, а остали су панично кренули да се раздвајају, свако на своју страну. Поред тешко рањеног Боривоја остао је Дамир В., који га је убацио у свој БМВ и одвезао до болнице. Нажалост, није му било помоћи.

На месту сукоба убрзо је дошао велики број полицијских патрола, а увиђајна екипа и у петак ујутру је наставила да ради свој посао.

- На месту догађаја пронађено је више од 10 чаура од метака различитог калибра - наводи наш извор близак истрази. - Инспектори су метал-детекторима трагали за чаурама, јер је поприште сукоба била цела шума. Пронађен је и један пиштољ. У току је вештачење трагова, како би се утврдило коме то оружје припада, као и да ли је и раније пуцано из њега.

На околним зградама и објектима постоје сигурносне камере, и полиција је, у потрази за нападачима, узела снимке, како би се идентификовали сви актери сукоба и пуцњаве.

- На једном од снимака забележено је како двојица мушкараца трче Улицом Владимира Вучковића - описује наш саговорник. - Виде се и обриси још неколико мушкараца са друге стране шуме. Снимци нису оштри, доста тога је нејасно, али се надамо да ћемо успети да откријемо све учеснике сукоба.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

boles

27.06.2020. 08:31

Dobro im ide u zivotu, sudeci po voznom parku. Jedno od retko dobrih i postenih zanimanja u Srbiji, *navijac*. Put do dobrog navijaca nije nimalo lak!

Ivanov

27.06.2020. 08:51

Odlicno,tako je najbolje.Dogovore se odu u sumu i pobiju se.A ne usred grada i na utakmicama gde moze da strada nevin covek ili dete.

Logika

27.06.2020. 13:46

Ma aigurno su se posvađali oko boje za transparente i kako da intoniraju peamu na tribinama. Samo nek nastave tako po šumama da se sastaju a ne tamo gde ima poštenog sveta. Čuj "navijači"

Mrki

28.06.2020. 16:44

Prestanite više te idiote sa raznih "severa" i "juga" nazivati navijačima.