Сведочење оца Бранка Секуловића: На врата ми је дошао младић, дао кесу са пиштољем и рекао ДВЕ РЕЧИ

С. Ј. М.

25. 06. 2020. у 20:15

Сведочење оца Бранка Секуловића: На врата ми је дошао младић, дао кесу са пиштољем и рекао ДВЕ РЕЧИ

Фото: Фејсбук

Данас је сведочио Бранков отац Милош Секуловић, који је испричао да му је пет месеци након првостепене пресуде, 28 новембра 2019. године непознати младић на врата донео пиштољ ЦЗ девет милеметара
ПО налогу Апелације у Вишем суду у Београду данас је поново отворен доказни поступак против Бранка Секуловића, који је пре годину дана првостепено осуђен на 35 година затвора због троструког убиства на Видиковцу. Он је том пресудом проглашен кривим за убиства Владимира Самарџића (29), Дарка Живковића (32) и Душана Пејовића (24) у канцеларији своје фирме "С компани" 2007. године, после чега је био у бекству све до октобра 2016. када је ухапшен у БиХ.

Данас је сведочио Бранков отац Милош Секуловић, који је испричао да му је пет месеци након првостепене пресуде, 28 новембра 2019. године непознати младић на врата донео пиштољ ЦЗ девет милеметара, који је исти као пиштољ описан у пресуди којим је извршено убиство.

- Дошао је око осам, пола девет ујутру, млађи око 25, 30 година, у црној јакни и неуредно обријан - испричао је Милош Секуловић. - Пружио ми је кесу и рекао ово је поклон за вашег сина. Није хтео да уђе у кућу, јер је журио. Питао сам ко шаље, а он је одговорио: "Знаће он". У кући сам отворио кесу и унутра видео пиштољ. Помислио сам да има везе са Бранком, узео пресуду и видео да је опис пиштоља из пресуде исти као овај пиштољ. Нисам знао шта да радим и позвао сам адвоката Слободана ружића, који ми је рекао да то пријавим полицији.

Милош Секуловић каже да му није било чудно што је неко непознат донео поклон за његовог сина Бранка, јер се то и раније дешавало и те ствари су му носили у притвор. Он каже да је полиција преузела тај пиштољ, али да је он сигуран да Бранко њиме није могао учинити кривично дело, јер је у то време код њиховог рођака Весе Секулића у Црној Гори.

На питање тужиоца да ли је звао рођаке да пита јесу ли они послали пиштољ Милош каже да није, јер је Васо умро пре три-четири године, а његова породица не би то учинила на таква начин, већ би му јавили.

- Пред доношење пресуде сам их звао и питао да ли знају где је тај пиштољ, али нису успели да га пронађу, вероватно га је тај мој рођак негде склонио - рекао је Милош Секуловић.

Иначе данас је сведочио и Александар Божовић из Националног центра за форензику, који је упоређивао пробне чауре из тог пиштоља са чаурама са места злочина. Он је рекао да није уочена подударност.

- Пробне чауре испаљене из тог пиштоља упоређивао сам са збирком сачуваних чаура из нерешених злочина и ни са једном се нису подудариле. Ниједно кривично дело није повезано са тим пиштољем - рекао је Божовић.

НОВИ СВЕДОК ПОЛИЦАЈАЦ

ОДБРАНА Бранка Секуловића предложила је данас да се испитају два сведока на околности да је пре убиства Бранко примао претње од тих људи и да се уради допунско вештачење на околности страха које је окривљени претрпео. Судско веће је то одбило, јер су се други сведоци већ изјашњавали о томе, али је порихватило предлог да се саслуша полицајац Владимир Дукић, јер је Секуловић у одбрани испричао да је од њега на поклон добио муницију од девет милиметара, која му је пронађена у фиоци у канцеларији где се десило троструко убиство.

ЦРНОГОРАЦ ПУЦАО?

СЕКУЛОВИЋ је раније тврдио да није он убио тројицу младића, већ један Црногорц, који је све слушао из суседне канцеларије и којем је исто као и њима дуговао паре. Његово име не сме да каже због безбедности породице, јер је чуо да је и раније некога убио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације