Нови детаљи о силовању деветогодишњака у Сремским Карловцима, Игор Јурић износи ЈЕЗИВУ тврдњу: Дечак и РАНИЈЕ НАПАСТВОВАН, ово је један од најтежих случајева с којима сам се срео!

З. ГРУМИЋ

субота, 20. 06. 2020. у 21:00

Нови детаљи о силовању деветогодишњака у Сремским Карловцима, Игор Јурић износи ЈЕЗИВУ тврдњу: Дечак и РАНИЈЕ НАПАСТВОВАН, ово је један од најтежих случајева с којима сам се срео!

Сремскокарловачко насеље Черат (Фото Н. Карлић) и Игор Јурић (Фото Д. Миловановић)

Искрено се надам да ће ови монструми бити осуђени на максималне казне затвора - каже наш саговорник
ПОЛИЦИЈА је наставила да испитује сведоке и обавља разговоре са свима онима који, на било који начин, могу да се доведу у везу са случајем силовања деветогодишњег дечака прошлог викенда у Сремским Карловцима, како би што пре пронашли осумњиченог, или више њих, за извршење тог недела, које је згрозило домаћу јавност.

У протеклих седам дана, колико је протекло од тог гнусног чина, како "Новости" незванично сазнају, полицијски инспектори разговарали су са многим особама, међу којима и са домаћином рођенданске прославе на којој је, како се сумња, малишан напаствован. Обављена су и неопходна вештачења као и друге истражне радње, али још нема информација о томе ко би могао да буде осумњичен као починилац тог кривичног дела.

ПОРУКА ИГОР Јурић поручује да морамо знати шта се дешава око нас, ко су људи који нам живе у комшилуку и каква опасност евентуално прети од појединаца.
- Због тога је било важно пооштрити казну за силоватеље и убице деце и због тога је важно да имамо јавни регистар педофила.

Имајући у виду да је у нашој земљи у последње време забележено низ случајева педофилије, односно различитих облика сексуалног злостављања малолетника, питали смо Игора Јурића, оснивача Фондације "Тијана Јурић", колико је та појава узела маха и да ли је наше друштво довољно свесно величине те опасности како би јој се адекватно супротставило.

- То није ништа ново и о томе сам већ говорио много пута. О педофилији и нестанцима деце се јавно почело говорити тек после Тијаниног нестанка (2014. године). За грађане у Србији то је била табу тема - каже Јурић.

Колико је то опасно, додаје Јурић, може да нам послужи као пример и овај најновији случај монструозног напада на дете за који је "питање да ли би доспео у јавност" да није та информација пуштена на друштвеним мрежама.

- Желим да кажем да су наше информације да овај дечак није први пут сексуално злостављан, да се то дешавало и у претходном периоду, али да нико није реаговао. То вам је већ одговор.

Јурић напомиње да су у Фондацији, организацији која се бави заштитом деце, дошли и до информација, додуше незваничних, да су те кобне вечери, у ноћи између 13. и 14. јуна, три особе силовале то дете и да је деветогодишњи дечак у тешком стању.

- Ово је за мене лично један од најтежих случајева с којима сам се сусрео, без обзира на то што сам био у прилици да читам и о најмонструознијим убиствима деце. Не знам како ће тужилац да оквалификује то дело, али се искрено надам да ће ови монструми бити осуђени на максималне казне затвора - нагласио је Јурић.

Према досадашњим сазнањима из извора блиских истрази, дечака је на једну рођенданску журку у Сремским Карловцима одвео ујак, а кући, у насељу Черат, вратио га је око четири сата ујутро. Сутрадан су родитељи приметили да дете тешко хода и да се чудно понаша, па су га одвели код лекара на преглед. Убрзо је колима Хитне помоћи превезен у новосадску Дечју болницу, где је још на лечењу.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (19)

Pekson

20.06.2020. 21:18

Koji je to ujak koji dete od devet godina vraca u cetiri ujutru kuci i koji su roditelji koji to tolerisu,sve to treba da se ispita!

Nina

21.06.2020. 03:40

@Ceca - Tacno!!! Nista drugo osim smrtne kazne!!! Zar treba gradjani od poreza da ih jos hrane u zatvorima?!?! Smrt samo!!

Brateee

20.06.2020. 21:58

Nista ne razumem ...Sve nasilnike na dozivotnu robiju !!! Ali zasto je to dete tako malo celu noc na zurci bilo sa nekim tamo bolesnicima ...gde su roditelji tog deteta i ko je taj ujak...jeli i on monstrum !!! Sve ih treba kazniti bas sve !!!

Т. М.

21.06.2020. 00:05

@Brateee - Није да етикетирам или робујем предрасудама, али гарант су у питању припадници ромске националне мањине.

драгана

21.06.2020. 00:28

@Marko - Šta Vi to hoćete reći?Ovaj dobri čovek je PRVI u ovom glibu od društva povro birbu protiv pošasti pedofilije.Pokrijte se ušima.

Dragana Djordjević

20.06.2020. 22:51

Pa zar je normalno i ponašanje roditelja da puštaju dete od devet godina na rodjendan do 4 ujutru?!I da ujak dolazi po njega u 4 ujutru?!Meni lično to nije normalno i mislim da tu nisu čista posla...jadno dete i sva deca koja su zlostavljana...a najgore je ako su od osoba kojima veruju.Želim mu oporavak, ali nažalost on je u duši oštećen za ceo život...mnogo mi je žao.