Чека се налаз обдукције: Ракија убила тројицу Срба из Прилужја?

Д. Зечевић

четвртак, 18. 06. 2020. у 21:32

Чека се налаз обдукције: Ракија убила тројицу Срба из Прилужја?

Житељи Прилужја преко друштвених мрежа позивају на опрез

Полиција испитује случај сумњиве смрти Срба из Прилужја код Вучитрна. Кризни штаб наложио да се обуставе продаја и точење алкохола
У ОЧЕКИВАЊУ да се са обдукције преузму тела браће Драгана (62) и Братислава (59) Ђорића из Прилужја, села у општини Вучитрн, одузета је сва сумњива ракија која је пронађена код мештана овог села. А, после одржаног Кризног штаба ове општине, наложено је свим локалима да обуставе продају или точење алкохолних пића.

Ово је за "Новости" потврдио Аца Мишић, председник Привременог органа општине Вучитрн, након што се појавила сумња да су несрећни Ђорићи, али и њихов комшија Миодраг Бојковић (66), највероватније преминули од последица конзумирања сумњиве ракије. Браћа су преминула у среду, док је њихов комшија преминуо три дана раније - у недељу после подне. Мишић додаје и да сумње да су се сва тројица отровали алкохолом поткрепљује то што су сви куповали ракију од Албанца из Ораховца који је за два и по евра продавао два литра ракије. Исту ракију пио је и још један мештанин Прилужја који је на лечењу у нишком Клиничко-болничком центру.

- Несрећни Бојковић је у недељу преминуо на путу за Ниш, где је био хитно упућен после пружене прве помоћи у Лапљем Селу - каже Мишић. - Драган Ђорић је пронађен мртав у својој кући, а покушај лекара у Лапљем Селу да спасу његовог брата Бранислава није успео. Да је узрок њихове смрти исти посумњало се због симптома јер су сва тројица најпре изгубили вид, а потом су убрзо преминула.

Миодраг Бојковић који је сахрањен у понедељак, оставио је за собом супругу и троје деце, две кћерке и сина. Драган Ђорић је био разведен, има кћерку, док је његов брат Братислав био неожењен.

ПОЗНАТ ИДЕНТИТЕТ ПРОДАВЦА

КОСОВСКА полиција испитује цео случај, а како "Новости" незванично сазнају познат је и идентитет продавца ракије. Истовремено, мештани Прилужја, већински српског села са око 2.000 житеља, апелују на друштевним мрежама да се не пије ракија сумњивог порекла. Према незваничним сазнањима, има и мештана Грачанице који су куповали ову сумњиву ракију, али засад се не зна има ли последица по њихово здравље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације