Стеже се обруч око налогодавца и убице вође шкаљараца: Стаматовић и Дедовић изрешетани пред децом, Грци спроводе велику истрагу (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

недеља, 14. 06. 2020. у 09:57

Стеже се обруч око налогодавца и убице вође шкаљараца: Стаматовић и Дедовић изрешетани пред децом, Грци спроводе велику истрагу (ФОТО/ВИДЕО)

Print screen

Саслушали су више особа и раде на обради доказног материјала како би дошли до налогодаваца и извршилаца овог двоструког убиства
Министраство цивилне заштите и грчка полиција у склопу истраге убиства црногорских држављана Стевана Стаматовића и Игора Дедовића, које се десило 19. јануара у Атини, саслушали су више особа и раде на обради доказног материјала како би дошли до налогодаваца и извршилаца овог двоструког убиства.

Како је за Дан речено из грчке полиције, одређене тајне информације није могуће сада саопштити како се не би угрозио ток истраге, али је она у пуном јеку и спроводи се у континуитету.

“Обавештавамо вас да Управа за прогон злочина против живота и имовине, Управе за сигурност у Атини, води прелиминарну истрагу у складу с чланом 245, став 2 Закона о кривичном поступку за убиство Стевана Стаматовића и Игора Дедовића, које се догодио 19. јануара 2020, око 18:30, у Вари, унутар конобе и Воскопоула. Истрага је у пуном јеку”, казао је за Дан представник за штампу и заменик директора полиције Теодорос Цхронопоулос.

Према евиденцијама црногорске полиције, Стаматовић и Дедовић били су блиски шкаљарском клану, па истражни органи верују да се ради о наставку рата између две сукобљене криминалне групе из Котора, који је досад однио више од 46 живота.

Како су пренели тамошњи медији, двојица црногорских држављана ликвидрани су у једној познатој атинској кафани у области Влахика у Вари.

Нападачи су одмах побегли са лица места, а полиција је кренула у потрагу за њима. Истражитељи верују да ће им у решавању овог случаја знатно помоћи снимци са надзорних камера на месту где се десио напад.
“Двојица црногорских држављана су убијени пред децом, а у њих је испаљено више од двадесет метака разних калибара из најмање четири полуаутоматска пиштоља”, објавили су медији у Атини.
Након пуцњаве и рањавања, нападнуте особе одведене су у болницу. Како је објавио АНТ1, према извештају из болнице у коју су примљени, Стаматовић је давао знаке живота на путу до болнице, где је подлегао повредама, док је Дедовић од задобијених повреда преминуо у ресторану.

За Стаматовићем и Дедовићем биле су расписане потернице. Стаматовић је у одсуству осуђен на 12 година затвора по оптужници да је био вођа криминалне организације која је 20. маја 2017. покушала да убије Никшићанина Радојицу Зековића. Специјално државно тужилаштво проверавало је порекло имовине Стевана Стаматовића и још пет особа које су, према наводима из првостепене пресуде, планирале да убију Зековића, који је током суђења у Вишем суду рекао да не познаје никог од оптужених и да одустаје од кривичног гоњења.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације