Крај суђења оптуженима за шверц кокаина из Јужне Америке: Шарић чека одлуку

С. Ј. М.

среда, 10. 06. 2020. у 21:35

Крај суђења оптуженима за шверц кокаина из Јужне Америке: Шарић чека одлуку

Апелациони суд ускоро доноси правоснажну пресуду (Фото Н. Скендерија) и Дарко Шарић (Фото И. Маринковић)

Тужилаштво, браниоци и оптужени остали су при раније изнетим доказима, исказима и завршним речима
ПРЕД Апелационим судом у Београду у среду је експресно окончан другостепени претрес, који је након излагања жалби на пресуду осуђенима за припадност групи Дарка Шарића, због шверца наркотика из Јужне Америке, отворен само за четворицу окривљених. Коначна, правоснажна пресуда биће донета ускоро, у односу на све против којих се водио поступак пред Специјалним судом, па и Шарића који је осуђен на 15 година затвора.

Апелационо веће је отворило и за 45 минута затворило процес против Милоша Цајића, првостепено осуђеног на 11 година затвора, браћу Владимира и Марка Рачића који су у одсуству добили по десет година робије, као и Бобана Стојиљковића, који је ослобођен за шверц кокаина, али је на две и по године осуђен због неовлашћеног ношења оружја.

Тужилаштво, браниоци и оптужени остали су при раније изнетим доказима, исказима и завршним речима и усаглашено је да се сведоци и вештаци не испитују непосредно, већ да Веће прочита њихове изјаве. Тужилац је поново затражио да Стојиљковић буде осуђен и због шверца наркотика, јер је, како је нагласио, у време паковања и пребацивања кокаина путовао из Рима у Сао Пауло и назад, да је током поступка више пута мењао одбрану. Навео је и да га је сведок сарадник Драшко Вуковић означио као припадника групе.

- У Бразил сам ишао послом седам дана након дана који је у оптужници означен као дан када је пакован кокаин - рекао је Стојиљковић. - Одбрану никада нисам мењао, већ сам је само допуњавао. Када су ме суочили са Вуковићем, он је рекао да ме не познаје.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације