Пуцао због аутомобила? Потврђена оптужница за убиство Милоша Радојковића

Ј. ЋОСИН

петак, 05. 06. 2020. у 20:12

Пуцао због аутомобила? Потврђена оптужница за убиство Милоша Радојковића

Место где је усмрћен Милош Радојковић

Виши суд у Нишу потврдио је оптужницу против Дарка М. (33), осумњиченог да је 20. новембра прошле године око 17 часова хицима из ватреног оружја убио Милоша Радојковића (25), из нишког насеља Тешице

ВИШИ суд у Нишу потврдио је оптужницу против Дарка М. (33), осумњиченог да је 20. новембра прошле године око 17 часова хицима из ватреног оружја убио Милоша Радојковића (25), из нишког насеља Тешице.

- Суд је потврдио оптужницу, јер сматра да постоји основана сумња да је починио дело које му се ставља на терет. Оптужени у року од осам дана може да се жали на ову одлуку - наглашавају у Тужилаштву.

Према оптужници, Дарко М. је на Радојковића пуцао док је овај био испред куће, у нишком елитном насељу Беверли Хилс. Жртва је ту живела као подстанар, са супругом и дететом. Од почетка се сумњало да је злочин починио Дарко М., коме је крајем јуна прошле године запаљен "мерцедес", а осумњичени за то паљење био је управо убијени Радојковић.

Пред Основним јавним тужилаштвом против Радојковића се водио поступак због изазивања опште опасности, а ухапшен је пошто је на канти са бензином, која је остављена поред олупине, пронађен његов ДНК. Верује се да је то био мотив Дарку М. да га убије, посебно јер је овај одбио да надокнади штету за уништени аутомобил.

Да је Дарко М. починилац, посумњало се исте вечери када се убиство догодило, те је, како сазнајемо, он тада и испитан, али је негирао кривицу. Када му је, међутим, понуђено полиграфско испитивање, он га је одбио и тако изазвао сумњу. Трагови пронађени на месту крвавог обрачуна то су и потврдили. Радојковић је погођен са више од 10 метака у ноге и леђа док је покушавао да побегне. Пронађене су чауре метака испаљених из пиштоља калибра девет милиметара и оне су помогле да се идентификује нападач.