Нови детаљи о убиству у Марбељи: Перуничић био близак „шкаљарском“ клану, живео под лажним именом у стану вредном два милиона евра

Novosti online

петак, 05. 06. 2020. у 20:45

Нови детаљи о убиству у Марбељи: Перуничић био близак „шкаљарском“ клану, живео под лажним именом у стану вредном два милиона евра

YouTube

Док шпанска полиција са европским безбедносним службама настоји да расветли убиство Црногорца Милоша Перуничића у Марбељи, испливали су нови детаљи
Док шпанска полиција са европским безбедносним службама настоји да расветли убиство Црногорца Милоша Перуничића у Марбељи, испливали су нови, досад непознати детаљи о њему.

Перуничић, који је био близак “шкаљарском клану”, боравио је у Марбељи са босанским пасошем, под именом Славиша З. Живео је у једном од најлуксузнијих делова града, и то у стану вредном око два милиона евра!

Како пишу шпански медији, Перуничић је са новим идентитетом у ову земљу стигао 2013. године, а већ наредне године је ухваћен на једном чамцу са 31 килограмом кокаина. Тужилац је тражио да буде кажњен са 13 година затвора, али му је казна смањена на шест година.

Уз добро владање, Перуничић је после пет година одлежаних у затвору Ботафогу у Алгерисирасу прошле године напустио затвор добивши прилику да у режиму трећег степена, као слободњак, одслужи остатак казне. Настанио се у Марбељи, у комшилуку милионера, недалеко од плаже.

Пронађен мотор

Шпанска полиција пронашла је мотор кавасаки којим је убица побегао с лица места и хируршку маску коју је носио преко лицу, па форензичари покушавају да са ње скину биолошке трагове у нади да ће их одвести до нападача. Атентат се догодио свега недељу дана након покушаја убиства вође “кавачког клана” Радоја Звицера у Кијеву, па се не искључује могућност да се ради о освети.

Казна је требало да му истекне за неколико месеци и тада би, како је за шпанске медије открио његов адвокат Хавијер Муријел, Црногорац био протеран из Шпаније. Адвокат Муријел је рекао и да Перуничић настојао да добије шпанске папире, али да за то није имао основа, те је било извесно да напусти земљу.

„Није било јасно како би зарађивао за живот и није било основа по ком би добио папире. Неки познаници су му нудили посао, али то није било довољно“, додао је адвокат.

Најбољи фудбалер у затвору

Адвокат Хавијер Муријел открио је да је Перуничића упознао на фудбалском терену у затвору и брзо су се спријатељили. Пошто је адвокат изашао из затвора постао је Перуничићев правни заступник.

„Он је био спортиста. У затвору се добро владао и добијао је затворске привилегије, које су се огледале у позивима за иностранство и добијању спортске опреме. За време боравка у затвору, министар полиције доделио му је диплому “спортисте године”, казао је Муријел за шпанске портале.

У улици Артуро Рубинстајн, у којој је убијен Перуничић, од тог тренутка је ванредна ситуација јер полиција стоји на сваком ћошку, а становници су у шоку јер се осећају несигурно и узнемирено.

„Ово је миран крај у којем живите добро и не убијају вас на улици“, рекао је један Шпанац за тамошње медије.

(Борба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације