Дарко Шарић поручио тужиоцу: Ти си лопов, над лоповима! Пљевљак због вређања кажњен са 150.000 динара

Ј. Д. Љ.

петак, 05. 06. 2020. у 07:21

Дарко Шарић поручио тужиоцу: Ти си лопов, над лоповима! Пљевљак због вређања кажњен са 150.000 динара

Фото П. Милошевић

Датко Шарић, оптужен за прање 22 милиона евра, кажњен је јуче у Специјалном суду у Београду са 150.000 динара јер је заменика тужиоца Сашу Иванића назвао лоповом
ДАРКО Шарић, оптужен за прање 22 милиона евра, кажњен је јуче у Специјалном суду у Београду са 150.000 динара јер је заменика тужиоца Сашу Иванића назвао лоповом!

Изашавши за судску говорницу, Шарић се директно обратио тужиоцу:

- Није у мојој природи да се овако понашам и изражавам, али морам да кажем да је тужилац лопов! Дакле, ти си лопов! Ако то није тачно, зашто не покренеш поступак против мене за то? Понављам, лопов си над лоповима!

Потом се Шарић окренуо према судском већу:

- Моју имовину дао је Небојши Јоксовићу, који је добио статус сведока сарадника. То је плац од пет ари на Златибору, који Јоксовић сада продаје за 10 милиона евра.

Пљевљак се затим повукао, а суд га је казнио са 150.000 евра, на шта се Шарић само насмешио крајем усана.

Иначе, и јучерашњи претрес је, као и већина до сада, био испуњен међусобним кошкањима и прозивкама оптужених и њихових адвоката са представницима тужилаштва и суда. Обележила су га и три захтева одбране за изузећа - тужиоца за организовани криминал и републичког тужиоца, па судског већа, као и појединачно, чланова већа и поступајућег судије, због наводних злоупотреба и пристрасности.

Међутим, сва три захтева одбране суд је одбио уз образложења да су они поднети само са циљем како би се овај процес против Шарића и још 16 оптужених додатно одуговлачио.

Суд је, такође, одбио и предлог заменика тужиоца о раздвајању поступка против оптужених Бојана Станојковића и Радована Штрпца, који су у међувремену, отказали пуномоћје својим адвокатима.

Одбрана овој двојици оптужених биће додељена по службеној дужности, уколико до наредног суђења, које је заказано за 8. јул, не буду сами ангажовали адвокате. За тада је планирано и изношење завршних речи, после чега следи изрицање пресуде.

ТРАЖИ ИСТИНУ И СВОЈА ПРАВА

КАКО се током јучерашњег дана стално провлачила информација о томе да се против Дарка Шарића "спрема" нов кривични поступак, он је иступио пред говорницу и рекао:

- Ево, опраштам тужиоцу све, само ако каже да то није истина. А ја тврдим, а то знају и сви овде у судници, да се против мене конструише нешто ново.

Затим је реч добио заменик тужиоца:

- Одговорно тврдим да нема новог кривичног поступка.

- Не, није кривични поступак, него преткривични. Тужилаштво обмањује јавност, јер зна да се само њима верује. А ја само тражим истину и своја права - узвратио је Шарић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације