У Дечанима сахрањен Бошко Ћирић, једини Србин из овог града

Д. Зечевић

среда, 03. 06. 2020. у 20:42

У Дечанима сахрањен Бошко Ћирић, једини Србин из овог града
На српском православном гробљу надомак манастира Високи Дечани данас је сахрањен Бошко Ћирић (58)

На српском православном гробљу надомак манастира Високи Дечани данас је сахрањен Бошко Ћирић (58), једини Србин из овог града. Уз опело које је служио игуман Високих Дечана Сава Јањић у пратњи монаха, повратника из околних метохијских средина и председника Привремених органа општина Пећ и Клина, односно начелника пећког округа Мила Стевановића, Ћирковић је испраћен на вечни починак.

- Ћирић је био јако везан за манастир Дечани и ето сахрањен је данас на велики празник за манастир, празник цара Константина и царице Јелене- појашњава Божидар Шарковић, председник Привременог органа општине Клина који напомиње да се после расељеништва јуна 1999. године Ћирић у свој стан у Дечанима вратио 2014. године, где је осим у манастиру проводио време.


Његовој сахрани осим монаха и двадесетак Срба присуствовало је и неколико Албанаца, комшија из зграде који су изјавивши саучешће игуману Високих Дечана, Сави Јањићу истакли да је Бошко био добар комшија, да никада никоме није нанео зло и да од њега никада нису чули ружну реч. Иначе, Бошко је пронађен мртав у свом стану надомак центра Дечана, а узрок смрти је болест са којом је био суочен последњих месеци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Virak

04.06.2020. 23:37

Zao mi je coveka jako, ali mi je zao sto je ovo groblje tako zadivljalo zar bas niko nije mogao da ga malo uredi makar jos ovaj put.

Драган Каровић

06.06.2020. 13:16

Бог душу да ти прости,Бошко!Опрости,што ти ми недостојни,твоје храбрости и честитости,не помогосмо.Неће ми бити ни олакшање,што те познавах!