“ПАЛИ” у Бечу: Група држављана Србије КРАЛА струју и узгајала МАРИХУАНУ у лабораторијама вредним 240.000 евра

NovostiOnline

понедељак, 01. 06. 2020. у 12:45

“ПАЛИ” у Бечу: Група држављана Србије КРАЛА струју и узгајала МАРИХУАНУ у лабораторијама вредним 240.000 евра

Илустрација / Фото МУП

Шест српских држављана ухапшено је у Бечу након што је полиција пронашла неколико лабораторија за узгој марихуане, чија вредност достиже 240.000 евра
Аустријска полиција ухапсила је неколико наших држављана због сумње да су у лабораторијама производили наркотике. Полиција је Србе пратила од фебруара, а прво су ухапшена двојица наших држављана, старих 22 и 26 година.

- Праћени су извесни период, јер су били сумњиви. Срби су разрадили озбиљну шему продаје дроге. Дрогу су производили у својим кућним лабораторијама, а продавали су је искључиво већим дилерима, који су је потом пуштали у уличну продају.

Полиција је приликом претреса неких станова, које су користили ухапшени, пронашла више од 13 килограма осушене марихуане и још 465 стабљика, рекли су извори аустријских медија. Како су додали, код неких ухапшених Срба пронађен је и кокаин, али и одређена свота новца.

- Полиција је запленила кокаин и преко 7.500 евра у готовини, за које се сумња да су стечени продајом наркотика – навели су извори.

Након хапшења банде, откривено је да су они били добро организовани када је реч о узгоју наркотика.

- Срби су наизменично радили у тим лабораторијама, а сваки је имао своје задужење. Иначе, струју за лабораторије крали су од станара зграде, које су оштетили за око 44.000 евра – пренели су медији.


(блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Niko

02.06.2020. 15:34

Jbg. Ovi na dedinju kradu struju 20g i nikom nista... Porez na dedinju i farkazdinu je isti za kucu od 120m2