Министар полиције: Или политичар педофил постоји и хапсимо га или га нема

Танјуг

понедељак, 01. 06. 2020. у 10:45

Министар полиције: Или политичар педофил постоји и хапсимо га или га нема

Илустрација / Фото Д. Миловановић

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да тужилаштво треба да разговара са Игором Јурићем и процени да ли има доказа за покретање поступка, након Јурићевих навода да један политичар злоставља децу

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да тужилаштво треба да разговара са Игором Јурићем и процени да ли има доказа за покретање поступка, након Јурићевих навода да један политичар злоставља децу.

Стефановић је за телевизију Прва рекао да од октобра 2013. године све поступке у истрази кривичних дела води Тужилаштво и да полиција није добила налог од тужиоца да спроведе истрагу.

"Полиција не може без налога тужиоца да ради истражне радње", рекао је министар.

Он је истакао да ће полиција обезбедивати дете које је евентуално жртва политичара педофила.

Подсетио је да је Игор Јурић рекао да има доказе о томе да је један политичар извршио тешко кривично дело силовања детета и истакао да, уколико је то тачно, МУП може да обезбеди породицу и дете, чак и у другој земљи у сарадњи са партнерским службама.

"Овде не сме да буде политике. Тужилаштво треба да разговара са Јурићем, да утврди да ли има или нема доказа. Уколико има одређене доказе на бази тих доказа тужилац ће проценити шта даље, како да води истрагу", рекао је он.

Министар је рекао да је најважније да се зна да ли тај политичар постоји или не, да ником није важно да ли је близак власти или не, да ако је то тачно мора бити ухапшен јер је јавност узнемирана.

"Овде нема великих прича или тај политичар постоји па га хапсимо или га нема. Ово узнемирава људе", закључио је Стефановић.