Лекар - убица родитеља, све шокирао: Комшије у неверици, пацијенти га хвалили, мотив стравичног злочина непознат

З. ГРУМИЋ - Љ. ПРЕРАДОВИЋ

недеља, 31. 05. 2020. у 22:48

Лекар - убица родитеља, све шокирао: Комшије у неверици, пацијенти га хвалили, мотив стравичног злочина непознат

Стан Коматовића, у приземљу зграде у насељу Браће Дејановић и Зоран

Мештани Сремских Карловаца узнемирени, о Зорану Коматовићунемају шта лоше да кажу
ДАН после монструозног злочина на Фрушкој гори, када су Љубодраг (77) и Гордана (66) Коматовић из Сремских Карловаца пронађени искасапљени у својој викендици, и да је за убиство осумњичен њихов син јединац Зоран (48), лекар коме је лане истекао уговор о раду у новосадском Дому здравља, комшије и познаници, дубоко потресени том трагедијом, питају се зашто се то десило и шта је то могло да наведе њиховог суседа да усмрти своје родитеље.

- Чули смо да је у суботу ујутро један њихов комшија, викендаш, свратио у њихову викендицу да их посети. Како нам је испричао, врата су била отворена и на поду је угледао Гордану, у локви крви. Једва је, од шока и запрепашћења, успео да телефоном позове Љубодраговог брата, а онда су позвали полицију. Љубодрагово тело пронађено је у дворишту - пренела нам је комшиница Коматовићевих, која није желела да се представи.

Убрзо је, у току дана, полиција расветлила двоструко убиство и у стану у приземљу зграде у карловачком насељу Браће Дејановић, ухапсила Зорана Коматовића, због основане сумње да је извршио то тешко кривично дело.

САХРАНА У УТОРАК ЉУБОДРАГ је био пензионер (радио је у Архиву Војводине), а Гордана је била домаћица. Биће сахрањени у уторак на карловачком месном гробљу.

- Јако смо потресени. Тешко нам је што смо изгубили наше драге комшије. Обоје су били вредни и поштени људи и нису желели ником да буду дужни. Вредно су радили на том свом имању, у викендици, и након обављеног посла враћали се овде у свој стан у који се, како нам се чини, недавно вратио из Новог Сада њихов син Зоран - додаје друга комшиница, присећајући се како се тада млади брачни пар Коматовић са дететом уселио у ту зграду пре пуне четири деценије.

Зоран је, причају комшије, као мали био веома паметно, интелигентно дете. Сви су га волели и хвалили.

- Мајка је живела за њега. Радовала се његовим успесима, али и туговала кад нешто није било добро. А отац је био строг и помало преке нарави. Волео је повремено и да попије, коју чашицу више - каже комшиница додајући да су у њиховом крају знали да је Зоран дуго студирао медицину и да је дипломирао тек око 40. године.

- Тешко се запослио. Прво је дуго волонтирао у неколико здравствених установа, али чули смо да се, где год је радио, показао као добар лекар. Причало се, овде по Карловцима, да су га пацијенти много хвалили. Био је ангажован и као лекар у Школи у природи, а посебно се показао као велики хуманитарац током поплава 2014. године, у Обреновцу и другим погођеним местима у Србији - додаје наша саговорница.

Карловчани се питају шта је то њиховог комшију нагнало да убије своје родитеље. Узроци почињеног кривичног дела биће утврђени истрагом.

ИЗГУБИО ПОСАО У НОВОМ САДУ

ПОЗНАНИЦИ тврде да је Зоран радио као лекар у новосадским домовима здравља на Новом насељу, у Улици Змај Огњена Вука и на Лиману. Из Дома здравља Нови Сад потврђено је "Новостима" да му је прошле године истекао уговор о раду.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)