Др Зоран Коматовић (48) данас је ловачком пушком убио оца и мајку. Ова вест потресла је целу Србију, али мало људи зна да је управо овај доктор био херој током поплава које су задесили нашу земљу још 2014. године. Пред вама је Зоранов интервју који је дао "Новостима" у јуну 2014. године, шест година пре него тро ће починити свирепи злочин.

- Ово је право време да све назапослене колеге покажу шта знају и умеју, искажу посвећеност и приврженост Хипократовој заклетви, помогну нашим људима у невољи у крајевима попут Крупња и Рађевине, који су тешко страдали - каже за „Новости“ др Зоран Каматовић, незапослени лекар опште медицине који већ три седмице помаже становништву Рађевине. На његову пожртвованост, помињући још лекара волонтера, указао је и премијер Александар Вучић истичући да би на такве људе у будућности ваљало рачунати.

Др Каматовић каже да је у Рађевину раније долазио са децом која су боравила на рекреативној настави у овдашњем хотелу „Гранд“, чији је власник Новосађанин Петар Кнежевић. Са њим је у први мах била и др Вера Андрић, педијатар из Футога, која за разлику од Каматовића има посао.

- Знао сам да у Рађевини живи око 17.000 становника, од чега у самом граду око 5.000, а да су остали у селима, која су и пре ове катастрофе била скоро недоступна у неким деловима године - прича наш саговорник. - Као лиценцирани лекар, без обзира на то што нисам запослен, имам право да радим и није ми био потребан никакав позив ни мобилизација. Кренуо сам да помажем људима по кућама, да им мерим притисак, шећер, делим терапију против притиска, антибиотике, лекове против болова... Значајна је помоћ која је стигла од Медицинског факултета у Београду.

Овај хуманиста из Сремских Карловца до сада је посетио око 700 домаћинстава, уносећи многим људима сигурност и веру да нису усамљени. Није се уморио, пун је воље да ради и помаже Рађевцима, „који су дивни и пажљиви људи“.

- Сусрет са премијером Вучићем у Крупњу оставио је на мене леп утисак - прича др Каматовић. - Сјајно је кад има неко ко речју и делом показује да поштује труд и знање људи. Посао, наравно, не може да „падне са неба“. Треба га заслужити, поштено и пожртвовано.

Милоје Лукић, члан Кризног штаба у Крупњу, каже:

- Пример доктора Каматовића је бисер људске доброте и солидарности која је васкрснула у свој овој муци.

Шта се догодило са доктором па је у суботу пресудио својим родитељима показаће истрага.