Нераздвојни другови заједно и у смрти: Трагедија задесила породице на југу Србије

Ј. С. - Б. Д.

недеља, 31. 05. 2020. у 07:01

Нераздвојни другови заједно и у смрти: Трагедија задесила породице на југу Србије

Стефан Милосављевић и Петар Крстић

Вест о погибији младића из Грамађе код Владичиног Хана и Јелашнице код Сурдулице завила ова села у црно. Стефан Милосављевић (20) и Петар Крстић (25) радили у Црној Гори, требало ускоро да се врате
ДВА нераздвојна пријатеља, Стефан Милосављевић звани Цеци (20) из села Грамађа код Владичиног Хана и Петар Крстић (25) из сурдуличког села Јелашница, настрадала су у саобраћајној несрећи код Тивта. Вест о њиховој смрти завила је два села у црно и оставила најближе и пријатеље да жале за њима.

У селу Грамађа у породичном дому младог Стефана у току јучерашњег дана непрестано су пристизали родбина и пријатељи. Јаук несрећних родитеља одзвањао је улицом, неутешан је и брат Филип.

- Ми не знамо ништа више од вас... Пре два дана сам се чуо са братом, очекивали смо његов долазак, а сада вест о трагедији - каже видно потресен млади Филип.

Утеху им пружају рођаци, који додају да је породица обавештена да ће након обдукције тела бити допремљена у Нови Пазар, где породице могу да их преузму.

- Стефан је био један сјајан и вредан момак. Радио је на пословима постављања електроинсталација. Сви смо жељно очекивали да се након три месеца врати кући - причају његови млади рођаци.

Родбина Милосављевића каже да породица није упозната са детаљима смрти, само су обавештени у недељу у раним јутарњим сатима да им је син страдао у саобраћајној несрећи код Тивта.

У селу Јелашница код Сурдулице, у кући другог страдалог младића, Петра Крсића (25), затичемо његову мајку и очуха. Недавно је у кући избила хаварија па су дошли да то среде пре него што допреме тело страдалог младића.

Очух Јовица Максимовић каже да је Петрова смрт немерљив губитак за породицу, првенствено за његову мајку Гордану, коју је шокирала вест о смрти сина, са којим није била у сталном контакту али су остали блиски.

- Много ми је тешко, ја живим у Владичином Хану, Петра је отац који живи у Врању одбио и да види по рођењу. Он је живео у овој кући са деком, баком и мојом сестром. Сви они су преминули - прича Гордана Крстић.

Петар је за фирму у Црној Гори радио седам месеци, пре тога је био у Немачкој. Важио је за доброг и вредног младића. Иако је живео сам последњих година у Јелашници, мештани су га ценили и помагали му кад год је нешто затребало урадити око домаћинства. Причају људи које смо срели у Јелашници да Петра живот није мазио, те да му је породица његовог пријатеља Стефана била друга породица.


ЗАКУЦАЛИ СЕ У ЛОШЕ ОБЕЛЕЖЕНО ГРАДИЛИШТЕ КРУЖНОГ ТОКА

МЛАДИЋИ из Србије, Стефан Милосављевић (20) из Владичиног Хана и Петар Крстић (25) из Сурдулице, страдали су у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила на Јадранској магистрали у Тивту, у ноћи између петка и суботе, око 2 сата.

Аутомобил "пежо 307", српских регистарских таблица, крећући се магистралом из правца Будве, наишао је у насељу Кукуљина на градилиште раскрснице - кружног тока, ударио је у део бетонских блокова којим се формирају пешачка острва. Од силине удара оба младића која су била у аутомобилу испала су из возила и задобила тешке повреде. Милосављевић је подлегао повредама на лицу места, док је Крстић преминуо на путу до болнице у Котору. Из полиције су навели да се за сада не зна који од младића је управљао аутомобилом.

Увиђај је обавио дежурни тужилац из Основног државног тужилаштва у Котору. Из полиције су навели да су тела настрадалих транспортована у КБЦ Подгорица ради обдукције и утврђивања тачног узрока смрти.

- Од стране надлежних вештака биће спроведена потребна вештачења, ради утвђивања околности и узрока ове тешке саобраћајне несреће. Страдала лица имала су радне дозволе, по ком основу су и боравила у Црној Гори - саопштено је из тиватске полиције.

Изградња кружног тока у Кукуљини, где се десила трагедија, почела је 5. децембра прошле године са уговореним роком за завршетак радова од 65 дана, али посао није ни половично завршен. Због радова је измењен режим саобраћаја на овом делу магистрале, па возила која долазе из правца Будве морају да скрену на део локалног пута и кроз насеља наставе према центру Тивта, што двојица младића из Србије вероватно нису знала. Вештачење ће показати колико је на ову трагедију утицала брзина којом се кретао аутомобил магистралом од аеродрома Тиват према Кукуљини, као и релативно лоша привремена сигнализација којом су радови обележени.


Коментари (1)