Суд БиХ одредио је једномесечни притвор старлети Тијани Максимовић, алијас Тијани Ајфон, потврђено је "Новостима".

Одлуком суда петорици осумњичених одређене су мере забране и то Златану Ћуку, Синиши Перићу, Милисаву Томићу, Владану Какући и Жељку Вујићу. Са слободе ће се бранити Слађан Шојић који је проституке из Србије чамцем преко Дрине превезао у БиХ.

Тијана Ајфон и остали терете се за удруживање ради чињења кривичних дела, међународног врбовања ради проституције, кријумчарење особа, омогућавање уживања опојних дрога и неовлаштено држање оружја и муниције.

- Истрага у целом случају се наставља - наводе у Тужилаштву БиХ.

Подсетимо, сви су ухапшени у акцији "Кристал" на журци која је  организована у викендици у Сувом Пољу код Бијељине.

- Викендицу је унајмио Томић, а девојке је врбовала Тијана Ајфон. Након што је окупила девојке дошле су до Дрине, где их је чамцем превезао Шојић. У БиХ су их дочекали Вујић и Какућа и одвезли до викендице - каже извор близак истрази.

Журку је прекинула полиција, која је на имању затекла девет жена и 26 мушкараца. Добар део њих важи за криминогена лица и имају богате досијее. Имање је било окружено скупоценим аутомобилима "порше", "ауди", "БМВ", међу којима је било и блиндираних.

У претресу је откривено и заплењено 46 грама кокаина, медицинска дрога, десетпиштоља, три панцира, преко 20.000 марака у разним валутама, телефони, лаптопи и слично.