Зоран Коматовић (48) из Новог Сада, јутрос је у викендици у насељу Дока, хицима из ловачке пушке убио је своје родитеље Љубодрага (77) и Гордану (66).

Зашто је цењени доктор дигао руке на родитеље утврдиће истрага, а према незваничним информацијама, Зоран је признао злочин.

Мотив овог тешког убиства се међутим још утврђује да ли убио због користи или је у том моменту био смањено урачунљив и несвестан.

Према незваничним информацијама Зоран се са родитељима посвађао око продаје викендице, у сремскокарловачком насељу Дока, у којој су били јуче ујутро. У бесу је, узео ловачку пушку и пуцао у оца и мајку.

Тела родитеља је оставио у викендици, а он је изашао и при томе склонио пушку.

После неколико сати, комшија је дошао код Коматовића да их посети и угладао мртве Љубодрага и Гордану. Истраумирани човек одмах је позвао полицију.


Обављен је увиђј и установљено је да је Гордану и Љубодрага убила трећа особа, а не да су је неко од њих убио супружника па себе.

Оперативци су убрзо дошли до материјалних доказа који су указали да иза монструозног злочина у викендици стоји њихов син Зоран који је ухапшен у Новом Саду.

Осумњичени Зоран је јединац Љубодрага и Гордане.

- Не можемо да верујемо да је дигао руке на њих двоје. Био је дечко за пример. Завршио је Медицински факултет и доста дуго живео са родитељима. Када је одлучио да се осамостали, изнајмио је стан у Новом Саду, а родитељи, посебно мајка трудили су се да му помогну у опремању - причају познаници ове породице из Сремских Карловаца.

Радио је као лекар опште праксе, у различитим ординацијама широм Новог Сада, а својевремено је отишао и у Обреновац, да као доктор, помогне унесрећенима.

- Имао је доста пацијената и сви су га хвалили. Гордана је била много поносна на њега. Стално је причала "доћи ће мој Зоран спремићу му то и то". Једино му је замерала што се није оженио. Кад год би нашао девојку, она се надала да ће ускоро свадба, а када би раскинули била је разочарана - наводе наши саговорници.

О убијеној Гордани, домаћици, имају лепо мишљење, док за Љубодрага, пензионисаног архивског радника, кажу да је знао да "попије мало више".


- Упознали су се када је Љубодраг дошао из централне Србије у Сремске Карловце. Гордана је родом из Руме. Цео брак су живели овде. Скућили се, стан, викендица, виноград, Љубодраг је пекао ракију, имали су башту. Све у свему били су складан породица. Шта се десило Зорана да дигне руку на њих, заиста не знамо, нити можемо да разумемо - кажу познаници и убијених и одсумњиченог сина.

(Блиц.рс)