БРАНИЛАЦ Дарка Шарића, против кога се у Специјалном суду у Београду води поступак због прања пара, адвокат Дејан Лазаревић, затражио је у петак изузеће тужиоца за организовани криминал Младена Ненадића и његовог заменика Саше Иванића, јер сумња у њихову пристрасност. Због тога је претрес одложен за почетак јуна.

Лазаревић је, на претресу, на којем је било планирано да се започне са изношењем завршних речи, навео да је пре три дана сазнао да је Иванић са сведоком сарадником Небојшом Јоксовићем, код првог човека Тужилаштва издејствовао покретање новог поступка против Шарића и то за "организовање криминалне групе и спречавање и ометање доказивања".

Према незваничним информацијама, Шарић је сада осумњичен и да је био на челу "ваљевске групе", чијим припадницима се суди због убиства Жељка Ђедовића у Ваљеву и низа други дела, а по оптужници, организатор је Милан Лазаревић, звани Лаза Бомбаш. Све то, према Лазаревићевим речима, урађено је како би заштитили Јоксовића да одговара за покушај убиства Горана Николашевића из Ваљева.

Адвокат је открио и садржину изјаве коју је у полицији, почетком маја дао извесни Д. Р., а у којој он наводно тврди да га је лично Јоксовић ангажовао да подметне бомбу под Николашевићев аутомобил, јер је са њим "био у блиским односима".

За реч се јавио и Шарић, који је потврдио да је против њега поднета нова кривична пријава.

- Видите колико се ово покварено ради, монтира ми се други поступак са људима са којима никакав контакт никада нисам имао - рекао је Пљевљак. - Испада по тој њиховој пријави да сам ја шеф том Милану Лазаревићу.

Поводом тврдње адвоката Лазаревића да је против Шарића покренут нови поступак, "Новости" су од Тужилаштва тражиле информацију да ли је то тачно. До закључења овог броја одговор није стигао.

ЈОКСОВИЋЕВА ДЕСНА РУКА

ПРЕ две године, Горан Николашевић је у јавност изнео да Јоксовић жели да га спречи да говори о његовим махинацијама и криминалним радњама, јер је "био његова десна рука пуне четири године". Између осталог је изјавио да је био директор у Јоксовићевим фирмама и да је водио сва пословања, као и да му је познато да је седам милиона евра, сведок сарадник присвојио од Шарића. За све то, како је тада рекао, има доказе.