Супруга пиштољем спречила нападаче да овере Звицера: Све дужи списак осумњичених за напад на шефа “кавчана”

Б. ВЛАХОВИЋ - З. УСКОКОВИЋ

петак, 29. 05. 2020. у 22:00

Супруга пиштољем спречила нападаче да овере Звицера: Све дужи списак осумњичених за напад на шефа “кавчана”
Украјинска штампа наводи да је Тамара Звицер истрчала наоружана на улицу и тако онемогућила нападаче да доврше свој наум. Расте број осумњичених за покушај убиства једног од вођа "кавачког клана" у Украјини

ЧЕТВОРИЦИ криминалаца који су дошли из Црне Горе и Србије да ликвидирају Радоја Звицера (38) у Кијеву, поред полицајца Ростислава Чернобривог, помагао је и бивши народни посланик Јевгениј Дејдеј из партије Народни фронт (33). Украјински инспектори сумњају да има још њихових колега, који су умешани у злочин, јер су власти, како наводе медији, знале да се спрема убиство, али нису учиниле ништа да га спрече.

Јевгениј Сергејевич Дејдеј био је својевремено командир Ростиславу Чернобривом у батаљону специјалаца полиције "Кијев". Дејдеј је по чину потпуковник полиције. Ратовао је у Донбасу против проруског дела становништва. Од новембра 2014. до августа 2019. био је посланик украјинске Раде (парламента). Пре рата у Украјини 2012. био је осуђен на пет година за разбојништво.

Челник украјинске полиције изјавио је новинарима да су се бандити који су планирали да убију једног од наводних вођа "кавачког клана", унапред договорили са полицајцима да их сачекају на граници и да им касније помогну у набавци оружја и куповини аутомобила. Сада полиција проверава да ли је и Јевгениј Дејдеј срео плаћене убице на граници и заједно са колегом из пука "Кијев" Ростиславом Чернобривим допратио их до украјинске престонице.

Сумња се да су у тој прљавој игри били умешани још неки други полицајци, као и да је Чернобриви и Дејдеј помагали нападачима у лоцирању Которанина у Кијеву. Он је са породицом живео у елитном делу украјинске престонице.

Испливали су нови подаци напада, као и фотографије тешко рањеног Звицера. На њега је пуцано из два оружја, од којих је један чешки "шкорпион", а спасла га је, по свему судећи, супруга, која је наоружана истрчала из стана са оружјем у рукама. У овом тренутку се не зна да ли је и пуцала у правцу нападача.

Ипак, тамошњи медији извештавају да је она својим поступцима онемогућила нападаче да "овере" Которанина и тако му, практично, спасла живот. Видевши њу са оружјем, они су се вратили ка "смарту", којим су дошли до места где су чекали Звицера, а потом побегли.

- Украјински полицајци нису успели да пронађу цев и оквир оружја које је имала Звицерова - пренели су портали изјаву једног полицијског званичника.

Саучесници Јевгениј Дејдеј и Ростислав Чернобриви

Десетак сати после пуцања на Звицера, двојица нападача и њихови саучесници ухапшени су у околини Одесе приликом покушаја да пребегну у Молдавију. Лисице су стављене црногорским држављанима Стефану Ђукићу и Емилу Тузовићу, као и српским грађанима Петру Јовановићу и Милану Бранковићу.

Управо идентитет нападача могао би да укаже и на додатне мотиве покушаја ликвидације. Баранин Ђукић, иначе изузетно близак са Јованом Ђуровићем и Аленом Кожаром, оптужен је за убиство суграђанина Јована Клисића и рањавање Велизара Гардашевића. Ђуровићу и Кожару близак је и Тузовић из Подгорице.

Стефан Ђукић, Емил Тузовић

Са друге стране, и Нишлије Јовановић и Бранковић имају везе са Ђуровићем, тачније његовим блиским пријатељем, који је убијен у Амстердаму штитећи га. Горан Савић је изрешетан 23. октобра прошле године, у својој пицерије, када је устао и телом заклонио Ђуровића, који је тада рањен у стомак.

Према незваничним информацијама Јовановић, који је ухапшен у Украјини, био је близак са Савићем и наводно је често одлазио код њега у Холандију. Украјински полицајци сада размењују податке са неколико европских држава како би до краја расветлили пуцњаву која се догодила 26. маја када је рањен Звицер. Поставља се и питање да ли је Кијев освета за Амстердам.

Бранковић Милан и Јовановић  Петар

ФИРМА С ДЕВЕРОМ

Тамара Звицер на територији Украјине има легалан боравак. Према писању тамошњих медија, са девером Гораном и Мајом Звицер сувласник је компаније "Интерфудтехнолоџи ЛЛЦ", регистроване новембра 2018. године у Полтави, а која послује у области прехрамбених услуга и угоститељства.

ПОЗНАТИ ПОЛИЦИЈИ

Хапшење Нишлија Петра Јовановића и Милана Бранковића, није била изненађење јер су познати полицији због својих "сумњивих" послова.

У згради где живи Јовановић у петак нико није отварао врата. Један од комшија нам је испричао да је била полиција.

- Пре два дана су ушли у стан. Ту никог нисам виђао месецима - каже комшија.

Извор из полиције нам је потврдио да су претресали и Бранковићеву кућу у насељу Ратко Јовић, где му живи жена. Рекао нам је и да нису пронашли трагове везане за Украјину. (Д. А.)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Maxmen

29.05.2020. 23:02

Ma ne interesuju me ovi idioti,ova supruga je za 10.takva osoba je za brak,spasi te u smrtnoj stuaciji.Bravo za suprugu Zvicera

Ana

30.05.2020. 08:42

@Maxmen - Takva žena je zainteresovana za novac i moć, briga je što njen muž truje decu narkoticima i ubija kao što su i ovi njegovi neprijatelji hteli njega, ne treba da truju ovu planetu, svi zajedno.

BRAVO ANA

30.05.2020. 18:31

@Maxmen - SVE SI REKLA. Nazalost nekim ljudima se svidjaju kriminalci, medju koje spada i ova zena.

MALO OHLADITE

30.05.2020. 18:29

@Rista Glista - @Rista i Dejann, sta ako jednog dana i njega upuca, dal bi je onda zenili? Ista su oni sorta, ljudski zivot za njih ne znaci.

Srba

30.05.2020. 08:17

Da to je zena za koju covijek treba da se veze, svoj zivot da provede sa njom. Odanost a ne ljepota uvijek na prvome mijestu..

Tof

30.05.2020. 08:51

Sta god da je bilo ,svaka cast ovoj zeni!!.Da sam ja bio u slicnoj situacij ja mislim da bih mene moja supruga sama overila

Deki

30.05.2020. 15:41

Ovo je jedini detalj, vredan pažnje, u čitavom višednevnom maltretiranju sa pokušajem ubistva ovog narko dilera CDB-a. Reakcija ove lavice je za divljenje, tako se, između ostalog, pokazuje iskrena ljubav i vezanost za voljenu osobu. Sve ovo bi imalo potpuni smisao, da nisu teški kriminalci u pitanju.