ПРЕД Вишим судом у Нишу, припремним рочиштем, данас почиње суђење Нинославу Јовановићу (47) из Малче, познатијем као "малчански берберин", оптуженом да је 20. децембра прошле године отео дванаестогодишњу М. К. и затим је десет дана злостављао и крио по брдима и напуштеним кућама.

Девојчицу је случајно пронашао власник једне старе куће у селу Пасјача у близини Малче, али је Нинослав тада успео да побегне. Ухапшен је 5. јануара на малчанском гробљу у близини своје куће.

Оптужница против њега је подигнута крајем марта. Због заштите интереса оштећене, није саопштена квалификација дела која му се стављају на терет. Међутим, Јовановић се, како сазнајемо, жалио на оптужницу, негирајући да је девојчицу злостављао на начин како је то описано у оптужници, што је Апелациони суд одбацио.

Данашњем припремном рочишту присуствоваће, између осталих и родитељи М. К., који у овом процесу имају статус оштећених, док ће јавност бити искључена, све до објављивања првостепене пресуде. За дела за која је оптужен, Јовановићу прети најмање десет година затвора, до доживотне робије.

Јовановић је девојчицу отео на путу до школе. Представио се као нови школски домар и уз убеђивање да му помогне да нађе школу, намамио је да уђе у ауто који је претходно украо. Чим је девојчица схватила шта јој се спрема, покушала је да побегне, али није успела.

Најпре ју је сакрио у земуници поред Малче, коју је ископао знатно раније, очигледно припремајући терен за своје намере, а потом ју је крио у напуштеним кућама у селима између Малче и Књажевца. Трагови су налажени на многим местима, али је Јовановић, који одлично познаје сваки педаљ овог краја, увек био "за длаку" бржи од полиције. Ухапшен је два дана пред Божић.