Ајфонка врбовала девојке за проституцију: Међу ухапшенима и фудбалски судија, старлета и манекенка Софија Гачић ће бити СВЕДОЦИ

Е. В. Н.

четвртак, 28. 05. 2020. у 23:01

Ајфонка врбовала девојке за проституцију: Међу ухапшенима и фудбалски судија, старлета и манекенка Софија Гачић ће бити СВЕДОЦИ

Фото МУП РС

У полицијској акцији "Кристал" у Бијељини ухапшено 16 припадника међународне криминалне групе. Међу ухапшенима српска држављанка Тијана Максимовић. Осумњичени и за дрогу

У АКЦИЈИ "Кристал", МУП Републике Српске ухапсио је старлету Тијану Максимовић, познатију као Тијана Ајфон у друштву са Златаном Ћуком из Бијељине и још 14 особа, за које се сумња да су чланови организоване криминалне групе, која се бави међународним шверцом дроге, проституцијом и другим тешким кривичним делима.

Полиција је направила рацију прексиноћ у викендици у Сувом Пољу, код Бијељине, где су затекли чак 35 особа из криминалног миљеа, од чега 26 мушкараца и девет жена. Њих 16 је задржано на криминалистичкој обради. Приведени су Бијељинци Златан Ћук, који је близак "шкаљарском клану", Владан Какућа, Милисав Томић, бизнисмен и власник "Агротехнике" Жељко Вујић, Александар Гајић, Радан Дотлић, Синиша Перић, Радослав Симић и Данијел Перић.

Ухапшени су и Павле Стевић и Срђан Мићић из Брчког, те Жељко Симић и Саво Симић из Угљевика, као и држављанин Словеније Ади Бајгорић, Сарајлија Елвис Хоџић и Тијана Максимовић Ајфон из Београда.

Како сазнајемо међу приведенима је и Славко Винчић, познати словеначки фудбалски судија.

- У претресу викендице, те скупоцених возила које су осумњичени користили, пронађено је и одузето 14 пакетића са 46 грама кокаина, медицинска дрога, 10 пиштоља, три панцира, више од 20.000 марака у разним валутама, телефони, лаптопови... - саопштила је ПУ Бијељина.

Тијана Ајфон у полицији

Привремено је одузето и више скупоцених возила - "порше", "ауди" и "БМВ", који су предмет даље провере. У полицији појашњавају да ће сви бити саслушани, а против Ћука, Вујића, Какуће, Томића и Тијане Ајфон биће достављен извештај Тужилаштву БиХ због кривичног дела организовани криминал у вези са међународним врбовањем ради проституције.

- У организацији Ћука, а посредством Тијане Ајфон, група је у Београду врбовала девојке за проституцију, а потом су их чамцем илегално пребацили преко границе у близини Павловића моста и довели у изнајмљену викендицу, где су и похапшени - каже извор близак истрази.

Појаснио је да готово сви ухапшени имају богате досијeе, а неки и блиске везе са криминалним групама које су повезане са кријумчарењем кокаина из Јужне Америке у Европу. Раније су хапшени због учешћа у пуцњавама, разбојништвима, шверцу дроге... Једно од најзвучнијих имена је Златан Ћук, за кога оперативни подаци МУП РС указују да је близак са "шкаљарским кланом", те Сашом Видовићем из Бијељине који је неправоснажно осуђен на 19 година затвора због убиства Мирослава Лазаревића 2016. године у Источном Новом Сарајеву.

МУП Србије Видовића терети и за покушај убиства Слободана Кашћелана и Владимира Вучковића у Новом Саду, а у оквиру те истраге, на захтев српске полиције, раније је у Бијељини хапшен и Ћук. Он је био и један од учесника пуцњаве у кафићу "Фићо" у Бијељини 2009. године када су рањене три особе.

Златан Ћук

Бајгорић оперативно важи за дилера кокаина, док је Елвис Хоџић био учесник више пуцњава у Сарајеву, а у једној је и рањен када је на њега пуцао Елвис Кељменди, син Насера Кељмендија. Сумња се да је повезан са нарко-кланом из БиХ, којег истражује америчка ДЕА, због кријумчарења кокаина из Јужне Америке.


СВЕДОЦИ

ОСИМ Тијане Ајфон у рацији су ухапшене и девојке Саша Петровић (32) из Београда, Јована Денић (27) из Младеновца и манекенка Софија Гачић (27) из Београда, која је у медијима помињана као девојка више јавних личности. Њих три су након саслушања пуштене на слободу и како сазнајемо имаће статус сведока.СТАРИ ЗНАНЦИ ПОЛИЦИЈЕ

СРЂАН Мићић је 2016. године рањен у пуцњави у Крунској улици у Београду, а неколико месеци касније ухапшен је у Градишци због крађе теренца "тигуан". Радослав Симић прошле године је ухашпен са 645 грама кокаина и нелегалним пиштољем. Владан Какућа хапшен је 2016. због бацања бомбе на кладионицу "Моцарт" у Бијељини, док је Саво Симић осуђен на четири и по године због трговине хероином. Синиша Перић је привођен због зеленашења. Појединци су због дроге хапшени у акцијима "Алф", "Рубикон", "Премиум", као и у акцијама хрватске полиције.Коментари (7)

Cccc

29.05.2020. 00:48

E da sam ja počinio 10%ovih krivičnih dela nikad nebi izašao iz zatvora a oni i dalje na slobodi, a biće i posle ovoga, živi bili pa videli.

PERA AS!!!!

29.05.2020. 08:42

POLICIJA URADILA SVOJE, SAD SUDIJE DA OSUDE BAGRU NA VECNU ROBIJU A SVA IMOINA / VILE,VIKENDICE, PARE.../ DA SE KONFISKUJE I U HUMANITARNE SVRHE ISKORISTI

GARGAMEL

29.05.2020. 08:43

LEGALIZUJTE PROSTITUCIJU NEKA PLAĆAJU POREZ NEMOJTE IH VIŠE PROMOVISATI PO CEO DAN I NOĆ.

Kiza

29.05.2020. 17:27

Ajfonka ranije pričala kako ništa tako ne bi radila zbog roditelja i malog sela iz kojeg je. A sad je namestila ozbiljnu grupu da bi ona dobila status svedoka. Meni samo nije jasno kako može bude ona svedok, ali kad propevaš sve što znaš može. A najjače od svega je kako ona tvrdi da je ovo izmišljotina, i piše po ih, kad je već saslušana i pištena kući. Nepravda je jer i ona kao organizator i podvodač još tri devojke bude svedok.

Daksi

29.05.2020. 21:05

@Kiza - Ne znam da li ste pazljivo procitali komentar ali nije Tijana Ajfon dobila status svedoka vec druge 3 devojke.... Aj malo da pazljivije citamo vesti pre komentara...