Сведочење тетке Љубице: Јеленина покојна мајка сумњала је да су кума Вера и свекар Владимир КРИВИ за убиство!

З. У.

четвртак, 28. 05. 2020. у 07:26

Сведочење тетке Љубице: Јеленина покојна мајка сумњала је да су кума Вера и свекар Владимир КРИВИ за убиство!

Љубица Марковић

Јеленина покојна мајка сумњала је да су за смрт њене ћерке одговорни кума Вера Вукомановић и свекар Владимир Марјановић, а да супруг Зоран није крив - изјавила је на суду Љубица Марковић

МОЈА сестра је одржавала контакт са Зораном и била је добра са њим све док није умрла. Никада ружну реч за њега није рекла, као ни Јелена. Није се жалила да је малтретира, нити да је бије. Ни Јелена никада није реч рекла против мужа. Оно на шта су се жалиле њих две је понашање куме Вере Вукомановић и Владимира Марјановића, Зорановог оца. Пред смрт је моја сестра чак мислила да њих двоје имају везе са Јециним убиством.

Љубица Марковић из Крушевца, једна од три рођене тетке Јелене Марјановић са мајчине стране, детаљно је јуче на суђењу Зорану Марјановићу, пред Вишим судом у Београду, испричала своја сазнања о браку сестричине, али и сумњама своје сестре Зорице Крсмановић, која је умрла шест месеци након Јелениног убиства, за шта је оптужен Зоран.

Према речима овог сведока, Јелена је понекад од ње позајмљивала и новац мајци за пелене или лекове:

- Јелена је знала да ми каже да више не може да издржи, на све њих се жалила осим на Зорана, а највише на куму Веру и свекра Владимира. Они су се за све питали. Нисмо могле да попијемо ни кафу, а да је не позову. Последњи пут смо се чуле у четвртак, два дана пре убиства. Замолила ме је да дођем и будем са сестром, која је изашла из болнице. Стигла сам у суботу по подне, када је она већ била нестала.

Како су на насипу Црвенка у Борчи, где је Јелена последњи пут трчала, били готово сви, па и Зорица Крсмановић, у потрази им се придружила и Љубица Марковић. Када је пао мрак отишли су кући, а сутрадан су се опет вратили назад.

Фото Н. Скендерија

- У једном тренутку је дошла полиција и рекла Зорану да иде у "29 новембар", а он је рекао да не зна где је, да би му инспектор Тоша на то рекао да седне у ауто и да ће добро да запамти где је полиција - испричала је Јеленина тетка. - Другим аутом су за њима кренули моја сестра и Зоранов брат Милош. Ја сам отишла код Марјановића, узела Јану и одвела је код моје сестре у кућу. Тамо смо их чекали.

Да је пронађено тело њене сестричине, Љубици Марковић је јавила друга сестра, из Рашке. Седела је у дому Зорице Крсмановић и чекала да се врати из полиције.

- Чим је ушла у кућу, почела је да кука: "Ко ми уби дете?!" - испричала је сведокиња. - У једном тренутку су се појавили Вера и Владимир. Био је проблем неки са личном картом моје сестре, јер је истекла, а требало је договорити гробно место. Владимир је био бесан јер је Зоран задржан у полицији. Свађали су се.

После два дана, када је пуштен, Зоран је дошао по Јану и одвео је кући. Зорица Крсмановић је стално била на вези са њим, а готово свако вече ишла је да обиђе унуку.

Фото Н. Скендерија

Појашњавајући односе у породици Марјановић, Љубица Марковић је навела да је кума Вера једно време живела код њене сестре у кући "јер јој је био поплављен стан", али и додала да су је током боравка у болници обилазили "Јелена, Зоран, Вера и Владимир".

- Иако је сведочила на позив тужилаштва, Љубица Марковић је заправо посведочила да Зоран није имао мотив да убије своју супругу, да се Јелена није никада жалила на њега, а то је потврђивала и њена мајка док је била жива - прокоментарисао је јучерашње рочиште један од Марјановићевих бранилаца, адвокат Стефан Јокић.


"ЈЕЦА НАМ СЕ МУЧИ!"

- СЕСТРО, Јеца нам се мучи. Често ми је то говорила моја Зорица - испричала је јуче Љубица. - Једноставно, Јелена није могла да поднесе понашање куме Вере и свекра Владимира. Говорила је да не може више и да би најсрећнија била да се одвоји и живи са Зораном сама. То је причала и својој мајци.

БАБА, МАМА ЈЕ НЕСТАЛА У ТРАВИ

СВЕДОК Љубица Марковић је јуче описала и свој сусрет са малом Јаном тог дана када је Јелена нестала. Девојчица је спавала када је она стигла у кућу Марјановића, а онда јој се обратила надимком, којим ју је увек ословљавала:

- Баба-жаба, мама је нестала у трави!

Иначе, како је јуче испричала, Љубица је сестрину кућу у Борчи издала подстанарима, како би плаћали дажбине. Чека да Јана, коју није видела три године, постане пунолетна и да јој преда кључеве.Коментари (1)

Cirko

28.05.2020. 16:15

Kada se na kraju sve sabere,Zoran Marjanovic bice oslobodjen,jer nemaju valjane dokaze za zlocin,ako nema dokaza nije krivac.Perfektno izvedeno,mada nikakav zlocin se ne moze nazvati da je perfektan,zlocin je zlocin.