ВИШИ суд у Пожаревцу донео је првостепену пресуду којом је Небојшa Милошевић (35) из Кнежице осуђен на 30 година затвора због тешког убиства Славољуба Драгомировића (66) из Мелнице, док је оптужени Малиша Драгутиновић (52), такође из Кнежице, осуђен на 10 година, због помагања. Милошевићу је, поред тога, изречена и обавезна мера лечења од алкохолизма.

Злочин, за који се оптужени терете, догодио се 27. септембра 2018. године, док се Славољуб враћао бициклом кући у Мелницу. Оптужени су га, како је утврђено током судског поступка, пратили аутом, а онда је Небојша, док је Славољуб гурао бицикл, јер је ишао узбрдицом, дрвеним коцем, који је пронашао на оближњој њиви, више пута ударио по глави и тако усмртио. Из џепа му је узео 20 евра и 300 динара, а затим његово тело оставио у каналу поред пута.

Првобитно се сумњало да је Славољуба ударио ауто, али су обдукцијом откривене повреде главе, нанете ударцима тупим предметом. Током истраге је утврђено да су се на бициклу налазили Небојшини отисци. Наиме, он се са Славољубом срео у Петровцу, након што је овај узео бицикл из сервиса. Небојша му је тада, наводно, показивао како раде неке команде и тако оставио отиске. Мотив овог злочина је користољубље, јер су оптужени мислили да њихова жртва има доста пара, пошто је нешто раније продао њиву.ПОРОДИЧАН И ПОШТЕН ЧОВЕК

ЗА покојног Славољуба, мештани Мелнице рекли су да је био добар и поштен човек. Иза себе је оставио супругу и сина, који нису у стању да се сами старају о себи, јер су лица са посебним потребама.