Славољуб убијен дрвеним коцем: 30 година затвора за злочин у Мелници

Д. Новковић

среда, 27. 05. 2020. у 12:03

Славољуб убијен дрвеним коцем: 30 година затвора за злочин у Мелници

Канал у који је бачена жртва / Фото Д. Н.

Првостепеном пресудом Небојша Милошевић из Кнежице осуђен је на 30 година затвора због убиства Славољуба Драгомировића, а саучесник Малиша Драгутиновић на 10 година. Мислили да носи паре од продате њиве

ПОЖАРЕВАЦ – Виши суд у Пожаревцу донео је првостепену пресуду којом је Небојшa Милошевић (35) из Кнежице осуђен на 30 година затвора због тешког убиства Славољуба Драгомировића (66) из Мелнице, а његов саучесник Малиша Драгутиновић (52), такође из Кнежице, на 10 година, због помагања.

На ову пресуду, која обухвата и обавезно лечење од алкохолизма за првооптуженог Небојшу, Више тужилаштво неће се жалити, јер су досуђене казне истоветне његовом предлогу.

Злочин за који се оптужени терете догодио се 27. септембра 2018. године, док се Славољуб из Петровца на Млави враћао бициклом кући у Мелницу. Оптужени су га пратили аутом, а онда га је Небојша, док је Славољуб гурао бицикл јер је наишао на узбрдицу, дрвеним коцем са оближње њиве, пришавши му с леђа, више пута ударио у главу и тако га усмртио. Након тога, из џепа му је узео 20 евра и 300 динара, а затим његово тело оставио у каналу поред пута. Првобитно се сумњало да је Славољуба ударио ауто, али су обдукцијом откривене повреде главе нанете ударцима тупим предметом.

Након тога, у истрази је утврђено да су се на бициклу налазили Небојшини отисци. Наиме, он се са Славољубом срео у Петровцу, након што је овај узео бицикл са сервиса. Небојша му је тада показивао како раде неке команде на бициклу и тако је оставио отиске. Пошто је, након убиства, страховао да ће их полиција открити, он је однео бицикл мало даље и сакрио га у шипражје.

Мотив овог злочина је користољубље, јер су оптужени мислили да њихова жртва има доста пара, пошто је недавно продао њиву.

ОСУЂИВАНИ

Првооптужени Небојша Милошевић од раније је познат полицији и правосудним органима. Он је већ осуђиван због разбојништва и тешких крађа, док је његов саучесник осуђен због насиља у породици.

ПОРОДИЦА

За покојног Славољуба мештани Мелнице рекли су да је био добар и поштен човек. Иза себе је оставио супругу и сина, који нису у стању да се сами старају о себи, јер су лица са посебним потребама.Коментари (2)

maniks

27.05.2020. 22:40

Bez uvodjenja smrtne kazne ,ovakvi i slicni zlocini desavace se stalno. Kakvi 30 godina taj nece biti u zatvoru ni 10.