Требало је ускоро да оде у пензију, да ужива са унуцима. Кренуо је по раднике и - настрадао: У селу Ћуковац у шоку због погибије Бранка Митића (60)

Ј. С.

уторак, 26. 05. 2020. у 22:21

Требало је ускоро да оде у пензију, да ужива са унуцима. Кренуо је по раднике и - настрадао: У селу Ћуковац у шоку због погибије Бранка Митића (60)

Полиција неколико сати радила увиђај

У судару аутобуса и камиона код Врања један мртав, а други тешко повређен
У ТЕШКОЈ саобраћајној несрећи која се догодила јутрос у селу Ранутовац код Врања погинуо је возач аутобуса Бранко Митић (60), из села Ћуковац, док је возач камиона М. Т. (24), из околине Владичиног Хана, који је учествовао у удесу, тешко повређен. Он је после збрињавања у врањском Здравственом центру пребачен у Нишки клинички центар на даље лечење.

Несрећа се догодила, како нам је потврђено у Тужилаштву, када је возач теретног камиона, из засад непознатих разлога, прешао у коловозну траку намењену за саобраћај возила у супротном смеру, након чега је дошло до директног чеоног судара.

Возач аутобуса је преминуо одмах пошто је пребачен у врањски Здравствени центар. Повреде су биле такве да лекари нису могли да учине ништа да му спасу живот.

Аутобус "Кавим Јединства", којим је управљао настрадали Митић, у тренутку несреће био је без путника, јер је кренуо по раднике из треће смене.

ДРУГИ ВОЗАЧ СТАБИЛНО М. Т (24), возач камиона, смештен је на одељење реанимације Ургентног центра у Нишу. Свестан је, комуникативан и, засада, стабилног стања. "Новостима" је потврђено да у току дана није био животно угрожен. Има видљиве повреде главе и лица. (Ј. Ћ.)

Тужна вест о смрти Митића у родном селу Ћуковац оставила је без речи мештане овог краја. У дворишту породичне куће окупили су се родбина и пријатељи, а син настрадалог човека у сузама је одбио да говори за новине.

Рођак настрадалог Митића, Слађан Јањић, кога смо затекли у близини куће, испричао је, за "Новости", како га је веома потресла вест о смрти брата:

- Домаћин човек, изградио велику кућу, радни век провео у "Симпу", а онда узео отпремнину и пре годину дана почео да ради као возач аутобуса. Поседовао је све возачке категорије. За собом је оставио сина, који живи и ради у Нишу, и ћерку, која је удата у Врању. Недавно је добио унука.

Рођак настрадалог Митића, Слађан Јањић

Људи који су се упутили да изјаве саучешће породици кажу да је Митић требало да ускоро оде у пензију.

У Тужилаштву нам је потврђено да су "радње возача камиона" квалификоване као кривично дело - тешко дело против безбедности саобраћаја.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације