Ухапшеном нападачу из Новог Сада одређено задржавање: Дугови повукли ороз?

Љ. П.

понедељак, 25. 05. 2020. у 12:22

Ухапшеном нападачу из Новог Сада одређено задржавање: Дугови повукли ороз?

Фото: Н. Карлић

У Новом Саду ухапшен С. Д. (24) осумњичен за покушај убиства и нелегално оружје: синоћ ранио Саву П. (34), који је збринут у Клиничком центру Војводине

НОВОСАДСКА полиција ухапсила је Славка Д. (24) из Каћа код Новог Сада, због сумње да је у недељу увече хицима из пиштоља покушао да убије познаника Саву П. (34) из Рогача код Лучана. Њему се на терет ставља још недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Пуцњава у којој је тешко повређен Сава П. догодила се у недељу око 22.40 у пролазу зграда у Булевару цара Лазара у новосадском насељу Лиман. Њих двојица су, како сазнајемо, претходно те вечери заједно били у једном оближњем кафићу.

Славко, који је према незваничним информацијама, запослен у Савиној фирми, наводно се нешто раније посвађао са својим послодавцем, због неких нерашчишћених рачуна, највероватније око неисплаћене зараде. До пуцњаве је, како смо сазнали, дошло у моменту када је Сава излазио из свог возила. Славко је, наводно, тада пришао аутомобилу и запуцао у његовом правцу. Испалио је више хитаца и погодио га у стомак. Полиција је код осумњиченог пронашла пиштољ из ког је, како се сумња, пуцао, а приликом претреса његовог стана у Новом Саду, и 665 метака.

Тешко повређени Сава П. је задржан на даљем лечењу у Клиничком центру Војводине и његово здравствено стање је стабилно. У овој здравственој установи кажу да је пацијент примљен са повредама у виду прострелних рана у пределу грудног коша и трбуха.

- После комплетне дијагностике и оперативног захвата, пацијент је задржан на даљем лечењу и опсервацији - наводе у пи-ар служби КЦВ.


У УТОРАК НА САСЛУШАЊУ

ОСУМЊИЧЕНОМ Славку П. је одређено задржавање до 48 сати и он ће по истеку са кривичном пријавом за покушај убиства бити приведен у Више јавно тужилаштво у Новом Саду на саслушање. Шта се тачно догодило и који је мотив да Славко пуца у некадашњег послодавца, биће познато уколико одлучи да изнесе одбрану код тужиоца.


Коментари (1)

Naxis605

26.05.2020. 06:58

Dokle srpski kapitalisti misle da ispaljuju srpsku radničku klasu. Kada bi svi radnici postupali kao ovaj mladić kapitalisti bi se doveli u red. Naravno država nema veze sa tim.