Суђење за убиство Ђуровића: Весковић нудио јемство, тужилаштво се противи

Танјуг

понедељак, 25. 05. 2020. у 11:42

Суђење за убиство Ђуровића: Весковић нудио јемство, тужилаштво се противи

Фото Depositphotos

Суђење двојици оптужених за убиство Блажа Ђуровића (39) 10. марта 2018. године на Душановцу, Дарку Весковићу и Немањи Иванову, одложено је данас за 29. јун пред Вишим судом у Београду
Суђење двојици оптужених за убиство Блажа Ђуровића (39) 10. марта 2018. године на Душановцу, Дарку Весковићу и Немањи Иванову, одложено је данас за 29. јун пред Вишим судом у Београду.


До одлагања је дошло због изостанка Иванововог браниоца који данас присуствује завршници суђења групи Дарка Шарића, у поступку за прање пара, али је међутим одбрана Весковића понудила допуну јемства за одбрану са слободе.


Весковићева породица нуди као јемство да он неће побећи до краја поступка, 40 милиона динара у некретнинама, кроз упис хипотеке.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - NOVI DETALjI LIKVIDACIJE BLAŽA ĐUROVIĆA: Zločin skovan u kazinu?


Тужилаштво се успротивило том предлогу, а коначну одлуку донеће суд у наредном периоду.


Весковић и Иванов су у притвору више од две године и негирају кривицу и повезаност за убиством Ђуровића.


Иванов је ухапшен у Београду две недеље након убиства, а Весковић у априлу 2018. године у Загребу, одакле је пар месеци касније изручен Београду.


Оптужени су да су из аутоматске пушке са 29 пројектила из аутомобила убили Ђуровића, а након тога запалили његов аутомобил.


На терет им се стављају кривично дело тешко убиство на подмукао начин у саизвршилаштву, као и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја у саизвршилаштву.


Медији су пренели да је Ђуровић убијен испред куће рођеног брата Саше у Улици Војводе Скопљанца број 22, након што је довезао њега и децу.


Иванов је у фебруару 2018. године правоснажно осуђен на две године затвора за кривично дело лаке телесне повреде (у ту казну му је урачуната и раније изречена казна затвора у трајању од осам месеци по правноснажној пресуди) због учешћа у сукобу у београдском хотелу "Мајдан" у јануару 2015. године, када је убијен Владан Величковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације