У Првом основном суду у Београду данас је почело суђење по тужби коју је Андреј Вучић, брат предедника Србије Александра Вучића, поднео против потпредседника Народне странке и народног посланика Мирослава Алексића због навода о “Јовањици”, који су у међувремену оспорени вештачењем.

Андреј Вучић је Алексића тужио за повреду части и угледа, зато што је Алексић више пута у јавности говорио да има сазнања да је власник Јовањице Предраг Колувија, пре хапшења у новембру, звао председниковог брата.

Након почетка суђења по тужби Андреја Вучићапротив потпредседника Народне странке Мирослава Алексића, новинарима је Алексићев адвокат, Боривоје Боровић рекао да је тражио изузеће судије због “пристрасности”, што је Вучићев адвокат Владимир Ђукановић оценио као покушај одуговлачења поступка.

Боровић је рекао да му је судија ускратио да постави нека питања која је имао као Алексићев пуномоћник, због чега је тражио његово изузеће.

Алексић тврди да је приватна тужба против њега поднета са циљем да се скрене пажња са истраге случаја Јовањица, а поводом налаза надлежног тужилаштва, које је утврдило да Андреј Вучићније контактирао са власником “Јовањице” Предрагом Колувијом, сматра да треба обавити и анализу телефонског апарата.

Вучићевадвокат узвраћа да се "друга страна" служила бестидном манипулацијом и уводила у поступак доказе који немају везе са тужбом Андреја Вучића према Алексићу.

Они покушавају да одуговлаче ово суђење изузећем судије и да прикривају свој лоповлук и криминал. То је њихова тактика и доказ њихове нервозе. Немам никакву дилему да ће Алексић за изрекнуту лаж морати да плати казну”, рекао је Ђукановић.

Он је поручио да “нико не може да се бави политиком на озбиљан начин тако што ће да износи лажи о некоме”.

Ђукановић је рекао и да је суштина целе приче био покушај криминализације породице Александра Вучића.

Ђукановић је такође рекао да постоји обавештење надлежног тужилаштва да никакве контакте Андреј Вучић није имао са Колувијом.

Причају о вештачењу телефона...Андреј Вучић није странка у поступку, већ Колувија. Неумољиви су докази на нашој страни и било би срамота да се заврши другачије него пресудом поротив Алексића”, закључио је Ђукановић.

Иначе, Колувија је већински власник фирме “Јовањица”. Ухапшен је са још осам осумњичених, јер је у пластеницима на том имању откривено око 649,4 килограма осушене марихуана, али и плантажа од 65.581 стабљика канабиса.