Пасторак секиром усмртио маћеху, тело старице нађено у купатилу: Детаљи злочина код Крагујевца, убио је у нервном растројству

NovostiOnline/ М. ЛУКОВИЋ

понедељак, 25. 05. 2020. у 10:40

Пасторак секиром усмртио маћеху, тело старице нађено у купатилу: Детаљи злочина код Крагујевца, убио је у нервном растројству

Кућа у којој се догодио злочин

У породичној кући, у селу Церовац пронађена мртва Милоранка Л. (72), приведен Небојша Л. (57)

У ПОРОДИЧНОЈ кући, у селу Церовац код Крагујевца, у недељу вече је са више удараца секиром убијена Милоранка Л. (72). За овај злочин осумњичен је њен пасторак Небојша Л. (57), који је ухапшен. Први налази истраге говоре да је маћеху, највероватније убио у тренуцима нервног растројства.

Према незваничним информацијама, беживотно тело старице полиција је пронашла иу понедељак ујутро у купатилу куће у овом месту недалеко од Крагујевца, где је бака Милоранка живела са Небојшом. Шта се тачно дешавало у кући, засад се поуздано не зна. Прве комшије су за злочин сазнале тек после доласка полиције.

Мештани овог села причају да никада раније нису чули да је било свађа или проблема између Небојше и његове маћехе. Осумњичени за тешко убиство, који је, према незваничним информацијама психијатријски болесник, како смо сазнали, био је без посла, а издржавали су се највероватније од њене пензије.

КОД ТУЖИОЦА, ПА НА ВЕШТАЧЕЊЕ ПОЛИЦИЈА је саопштила да је Н. Л. (57) ухапшен због сумње да је починио тешко убиство. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, а након тога ће бити спроведен у Више јавно тужилаштво у Крагујевцу на саслушање. Надлежни тужилац ће наложити психијатријско вештачење.

- Небојша се, колико знамо, разишао са супругом. Она са њихово двоје деце живи у Крагујевцу, а он је био ту са Милоранком - причају комшије. - Он и маћеха су се добро слагали, бринуо је о њој, ишао до продавнице, набављао је све што је било потребно. Нисмо приметили било шта што би указивало да може да се догоди оваква трагедија.

Први комшија Крсто Рајковић испричао нам је да га је у понедељак рано ујутро звала Небојшина бивша супруга. Казала му је да је телефоном звала Милоранку, али да се нико не јавља.

- Отишао сам до њихове куће, дозивао сам их, али нико није изашао. Нисам улазио у кућу, звао сам из дворишта. Недуго затим, пред кућу је стигла полиција. Тада је злочин и откривен - испричао нам је Рајковић.

Он додаје да је разговарао са полицајцима и да им је испричао оно што је знао. О комшијама каже да су били фини људи, није знао да имају било какве несугласице.

Комшија Крсто Рајковић

У овом селу препричавају и верзију да је Небојша у недељу вече, највероватније пошто је убио маћеху, пешице кренуо према Крагујевцу. Ишао је, наводно, до стана бивше супруге, али му она није отварала врата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације