Метак у уста пролазници, у тучи и пуцњави рањена и двојица учесника: Детаљи криминалног обрачуна у Новом Пазару

М. Н.

недеља, 24. 05. 2020. у 21:40

Метак у уста пролазници, у тучи и пуцњави рањена и двојица учесника: Детаљи криминалног обрачуна у Новом Пазару
Тројица ухапшена, Б. М. (32), И. М. (31) и И. М. (35), а један се и даље налази у бекству
У РЕВОЛВЕРАШКОМ обрачуну две групе Новопазараца, у суботу касно увече је у насељу Шестово, тешко је рањена млађа жена, случајна пролазница, која је погођена у главу. Она је оперисана у новопазарској болници где су јој лекари извадили метак који је погодио у уста и зауставио се у пределу увета. Жена има тешко оштећење вилице и зуба и ван животне је опасности. Лекари тврде да је имала много среће, јер су је од сигурне смрти делила само три-четири милиметра.

Рањена жена живи у приградском насељу Постење, око 22 сата из града се комбијем којим је управљао њен супруг враћала кући, а у једном тренутку, у насељу Шестово, наишли су на препречени ауто и тучу на путу у којој је учестовало више особа и више возила и у којој су се чули пиштољски пуцњи. Док су возила која су била испред њих покушавала да се окрену и врате назад, метак је пробио шофершајбну њиховог комбија и жену која је седела на месту сувозача погодио директно у главу. Она је брзо превезена у болницу, а општа туча и пуцњава, започете у једном угоститељском локалу, настављене су дуж целог насеља Шестово, све до улаза у Нови Пазар. На место догађаја, где су се могли видети трагови крви, одмах су стигле јаке полицијске снаге које су идентификовале и похапсиле актере обрачуна.

Из Полицијске управе Нови Пазар у недељу је саопштено да су ухапшени: Б. М. (32), због сумње да је извршио кривично дело убиство у покушају, И. М. (31), због насилничког понашања и наношења тешких телесних повреда и И. М. (35) због насилничког понашања.

Сумња се да је испред једног угоститељског локала дошло до сукоба осумњичених због чега је И. М. (31) ножем задао убодне ране и посекотине Б. М. и И. М., а затим је, како се сумња, Б. М. испалио више пројектила из пиштоља. Један пројектил погодио је случајну пролазницу. Недалеко од места догађаја пронађен је пиштољ из ког је пуцао Б. М., који ће одговарати и за незаконито поседовање ватреног оружја. Полиција трага за још једном особом за коју се сумња да је учествовала у обрачуну. Осумњиченима је одређено полицијско задржавањ до 48 сати.

У саопштењу полиције не наводи се због чега је дошло до туче и пуцњаве. Сви актери одраније су познати полицији.Коментари (3)

Boris Zonjić

25.05.2020. 07:37

Žao mi je što trpe građani ovakvo divljačko i neodgovorno ponašanje, na žalost oni će jako brzo opet biti "poznati policiji od ranije" zahvaljujući najblažim kaznama na svetu i sudstvu koje je jako neozbiljno.

Raca Milosavljevic

25.05.2020. 08:54

....strasno je to ... mnogi gradovi imaju to bezakonje gde u obracunima cesto stradaju neduzni,slucajni prolaznici ili posetoci lokala ...Beograd je daleko najgori u tome,zatim Novi Sad pa dalje ...a Novi Pazar je isto u vrhu ...nazalost ... da hoce i sme drzava bi to mogla da resi za sest meseci i da se ta opasna divljanja smanje na minimum ili cak nulu ...neznamo u cemu je problem ...