Упао нам је у кућу док смо спавали, мужа је избо четири пута, пробио му плућну марамицу: Исповест Нишлијке о драми која је задесила њену породицу

Ј.ЋОСИН

субота, 23. 05. 2020. у 09:01

Упао нам је у кућу док смо спавали, мужа је избо четири пута, пробио му плућну марамицу: Исповест Нишлијке о драми која је задесила њену породицу

Насеље Подвиник

Маја К. за "Новости" описује слике ужаса које су преживели
ЈОШ не могу да се опоравим од шока. Тренутно сам код рођака, бојим се да одем нашој кући, јер ми се стално враћају слике ужаса кроз који смо прошли. Провалник нам је упао у дом док смо спавали. Једва сам га спречила да уђе у дечју собу, али мог супруга је успео да избоде ножем чак четири пута.

Овако, за "Новости", почиње своју исповест Нишлијка Маја К. у чију кућу је, у ноћи између 19. и 20. маја, у насељу Подвиник упао наоружани провалник који је хтео да украде телевизор и компјутер. Разбојник је избо њеног супруга Душана К., наневши му тешке повреде опасне по живот.

- Најпре сам мислила да супруг нешто тражи у дневној соби, јер сам чула неко лупање. Пошто је било четири сата ујутро, мрзело ме је да устајем, па сам га позвала телефоном да питам шта ради, али он је рекао да спава и да не лупа он. Пошто је и сам чуо буку, било нам је јасно да нам је провалник у кући - говори нам она.

ВРАТА РАЗВАЛИО ПАЈСЕРОМ - ПРОВАЛНИК је хтео је да скине ТВ са зида, али у томе није успео, па је покушао да украде кућиште од компјутера. Извукао је све каблове, а вероватно је тада супруг отворио врата и прекинуо га у пљачки. Очигледно је искусан лопов, зна где пајсером да удари. Видела сам касније да су на кући до наше, која је празна, отворена врата. Сигурно је прво улазио ту, па кад није нашао ништа, прешао је у нашу кућу преко терасе. Врата од терасе су била затворена, он их је отворио пајсером - каже Маја.

Када је њен супруг отворио врата од спаваће собе, провалник који, како каже, није имао више од 35 година, нити је носио маску, упитао га је: "Шта хоћеш?"

- Супруг му је рекао: "Нећу ти ништа, само изађи из куће." Међутим, разбојник је напао Душана, који је покушао да се одбрани. Затворила сам врата од собе, како лопов не би могао да приђе нашем детету. Држала сам врата и тада сам чула супруга како ми говори да га је провалник избо и да зовем полицију. Провалник је покушао да се врати у дневну собу, одакле је ушао, али га је супруг задржао. Кренуо је ка нама, али сам ја некако успела да га задржим на вратима. Онда је отишао у спаваћу собу, побегао кроз врата од терасе - испричала је Маја, која још не може да се смири због стреса.

Душан је са повредама одмах пребачен у КЦ "Ниш", а један од четири убода ножем оштетио му је плућну марамицу. Међутим, како каже његова супруга, он се опоравља и није животно угрожен. Полиција још трага за провалником.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Dejan Maksic

23.05.2020. 09:37

Da je provalnik znao da je vlasnik naoruzan nebih mu palo napamet da pokusa ista....naravucenije izvucite sami...

Čegewara

23.05.2020. 09:49

Eto zašto nam treba zakon o nepovredivosti lične imovine, pravo da se odbraniš od napadača u svojoj kući svim sredstvima bez ikakve odgovornosti. Tada bi se pljačkaši malo zamislili i znali da mogu lako da nastradaju.

Krle

23.05.2020. 09:55

Da je domaćin branio oružjem porodicu i dom i isto teško pivredio provalnika bio bi kriv za prekoračenje nužne odbrane. To smo već vidjali. Jadan je naš krivični zakon.

Гоксирокси

23.05.2020. 10:01

Шта га брига,казне су мале,брзо ће он напоље.

Немања

23.05.2020. 10:23

Не волим запад, али за овакве ствари су једини исправни. У Америци би добио 40 година робије. Код нас 2,3.

Aleksandar Rakić

23.05.2020. 10:54

Opušteno... a policija oduzima zakonitim vlasnicima oružje za ličnu bezbednost jer ne mogu da dokažu da se osećaju nebezbedno...

Деки

23.05.2020. 11:00

Један човек у Београду, је врло ефикасно решио сличну ситуацију. Ја се не бих двоумио ни секунде, и то само због дрскости провале. А за породицу и своју децу.., није за штампу.