Био је јединац, његова мајка неће то моћи да поднесе, надала се да је жив: Сахрањен Александар Халабрин (26), чије су делове тела код Сопота пронашли пси (ВИДЕО)

З. У. - Ј. Д. Љ.

петак, 22. 05. 2020. у 21:27

Био је јединац, његова мајка неће то моћи да поднесе, надала се да је жив: Сахрањен Александар Халабрин (26), чије су делове тела код Сопота пронашли пси (ВИДЕО)

Мирко Максимовић показује где је нађено тело Фото З. Ускоковић

Закопао га је неко ко познаје терен, други се овде не би снашли, сигурно су га донели мртвог и ту закопали - причају мештани
НА месном гробљу у селу Јаношик, код Пландишта, данас је сахрањен Александар Халабрин (26), чије је беживотно тело пронађено закопано пре неколико дана у викенд-насиљу Вис у месту Парцани, недалеко од Сопота. На обдукцији је утврђено да је младић убијен хицима у главу!

Александрово тело, које је било у импровизованој рупи на напуштеној парцели, пронашао је 16. маја око 10 сати ујутру мештанин Мирко Максимовић, који је чувао козе.

- Пси су облетали око једне ископине и чудно лајали - испричао нам је овај мештанин Парцана. - Приближио сам се да видим због чега су се узнемирли и стао сам као укопан. Видео сам остатке тела. Горњи део тела је био изван рупе, а доњи у најлону и прекривен земљом. По остацима лобање и зубима видео сам да је реч о млађој особи. Узео сам телефон да позовем полицију. Једва сам откуцао бројеве колико су ми се руке тресле.

САТ У ШИБЉУ НЕДАЛЕКО од места где је било закопано тело младића, у шибљу, полиција је пронашла ручни часовник. Послат је на вештачење како би се утврдило да ли припада убијеном или неком од његових крвника. Полиција, такође, истражује, да ли је Александар ту убијен или је донет како би се починиоци отарасили доказа.
- Њега је закопао овде само неко ко познаје терен, други се овде не би снашли - причају мештани. - Сигурно су га донели мртвог и ту закопали.

Полиција је убрзо стигла на напуштено имање локалне породице. Према речима Максимовића, тај део није обрађиван више од 20 година. После увиђаја тело је пребачено у Институт за судску медицину, где је утврђен идентитет младића, као и узрок смрти.

- Импровизована гробница је била плитко ископана - прича нам Максимовић. - Видело се да недостају неки делови тела. Овде има много дивљих свиња и паса и мора да су животиње откопале горњи део. Тако сам га и пронашао. Сирото дете. Чуо сам после да мајка има само њега.

Његов нестанак управо је мајка и пријавила, и то још 20. марта.

- Сви смо се надали да ћемо га пронаћи живог и здравог - рекао је новинарима један од Александрових рођака. - Оно што је чињеница, јесте да је он тог дана требало да се састане са неким особама на Бањици. Тачније, око 15.30 отишао је да сачека некога да га "покупи". Тако нам је испричао. Тад је последњи пут виђен, и за породицу је остала мистерија до краја да ли је уопште до тог сусрета дошло, да ли некоме замерио и ко је и због чега, свирепо убио нашег Александра.

Породица сада ишчекује да полиција одради свој део посла и да се пронађу убице свирепо убијеног Александра.

- Најтеже је Александровом мами, мојој тетки - прича један од рођака. - Она је самохрана мајка, била је јако везана за њега и одувек је страховала и бојала се за сина. Александар је био син јединац. Не знам, али плашим се да тетка ово неће моћи да поднесе...

Александар Халабрин

Иако се, по тврдњама рођака, шушкало да је, наводно, Александар био умешан у "сумњиве послове" и био близак са неким особама које имају криминалну прошлост, сада верују да га је то и коштало главе. Његова породица је до задњег трена веровала да се он негде склонио, чим се толико дуго није јављао.

У селу Парцани и у петак, неколико дана после проналаска Александровог тела, не могу да верују да је неко искористио напуштено имање и да далеко од очију јавности "закопа" убијеног младића.



- Боже и сада када склопим очи, видим тај призор - каже нам Максимовић.

- Језиво. Видео сам његову фотографију. Био је леп дечко. Штета, какви то нељуди су могли тако нешто да ураде.



Коментари (3)

Posmatrac

22.05.2020. 23:21

Da bi se ubista i kriminal smanjili trebaju kazne da budu mnogo vece. Zatvori treba da budu moderniji sa mogucnoscu drustveno korisnog rada za zatvorenike koji to zele i kojima bi se kazna zbog toga umanjila.

SRBA

23.05.2020. 18:06

@Posmatrac - Treba uvesti generalno pravilo "zivot za zivot", sto ne znasi smrtnu kaznu jer je ukinuta (pitanje da li je trebalo ukidati) ali da se za namerno uzet zivot MORA odgovarati dozivotnom robijom bez mogucnosti skracenja kazne ikada. Ako neko uzme neciji zivot, najmanje sto se ocekuje je da i ta osoba bar nikada ne provede ni dan svog zivota na slobodi vise. To bi bila pravda, i to bi svakako uticalo da se manje ovakvih stvari desava.